Lovrećki zadrugari prvi na Županijskoj smotri zadruga u Splitu

Niz velikih uspjeha na području zadrugarstva i ove su godine nastavili učenici Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Lovreća na 31. smotri učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije.

Njihova Učenička zadruga „Ludrum“ predstavila je proizvode koji su nastali ostvarenjem projekta „Tanculi, tanberi – riječju i slikom kroz Lovreć i Opanke“. Povjerenstvo je bilo  oduševljeno predstavljanjem Zadruge, estetskim uređenjem izložbenog prostora i oblikovanjem proizvoda (zavičajne slikovnice, računalnog turističkog vodiča, ulja i melema od vriska, bombona od smokava, grickalica od rašćike, mirisnih vrećica, narukvice Lovrećice) te izvođenjem praktičnog rada Lovrećica – ures naših baka pa su lovrećke zadrugare nagradili uvjerljivim 1. mjestom između 32 učeničke zadruge.

Zanimljivo je kako su u konačnom poretku među prvih pet zadruga našle tri koje su iz  škola s našeg područja, a  koje se prema broju učenika svrstavaju u male škole, spomenuta škola iz Lovreća te škole iz Aržana i Ciste.

Vrijedno je spomenuti kako će sudjelovanje na ovogodišnjoj Državnoj smotri u Vinkovcima biti jedanaesti put da lovrećki zadrugari predstavljaju Splitsko-dalmatinsku županiju na državnoj razini te da su na prošlim državnim smotrama proglašeni najboljim učenicima – zadrugarima u Republici Hrvatskoj, dobili nagrade za najbolji proizvod – etnološku vježbenicu, projekte i istraživačke radove na temu očuvanja kulturne baštine.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com