PŠ Glavina Donja osvojila 1. nagradu u ekološkoj akciji „Zeleni korak“

U ekološkoj akciji prikupljanja starog papira pod nazivom  „Zeleni korak“ sudjelovale su sve područne škole u sastavu OŠ „Josip Vergilij Perić“.

Škole se kategoriziraju prema broju učenika pa su tako PŠ Lončari i PŠ Kutleše sudjelovale u 2. kategoriji, PŠ Kukavice u 3. kategoriji, a PŠ Glavina Donja u 4. kategoriji.

U ovoj akciji PŠ Lončari prikupila je 286 kg starog papira, PŠ Kutleše 124 kg, PŠ Kukavice 2500 kg, a PŠ Glavina Donja 1990 kg.

Budući da je PŠ Glavina Donja prikupila najviše papira u 4. kategoriji, nagrađeni su donacijom vrijednom 8.500,00 kn + PDV. Uz to, dobili su i poklon-bon karticu jedne drogerije u vrijednosti 500,00 kn, a njihov partner uplatit će im 50 lp/kg prikupljenog papira.

Spomenuti iznos od 8.500,00 kn + PDV učiteljice su trebale utrošiti na opremu za svoju školu i učenike pa su tako djelatnice PŠ Glavina Donja izabrale pametnu ploču s projektorom što će zasigurno pridonijeti kvaliteti izvođenja nastave.

U ponedjeljak, 10. lipnja, predstavnik drogerije za Dalmaciju gosp. Josip Knežević u pratnji gđe Helene Jonjić, djelatnice iz Imotskog, posjetio je PŠ Glavina Donja gdje su im uz učenike srdačnu dobrodošlicu izrazili ravnateljica Monika Pavlović Grabovac, učiteljice Iva Pojatina, Marija Pavić, Bosa Rimac i Slavka Markota-Bašić te vjeroučitelj fra Zoran Kutleša.

Gosp. Knežević tom prigodom je izjavio: „U ime drogerije zahvaljujem svim učenicima, njihovim obiteljima i školama koji su nam pomogli da i ove godine naše gradove učinimo ljepšima i pokažemo kako mali koraci pojedinaca mogu utjecati na očuvanje okoliša.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com