Raspored bogoslužja u Slivnu

Blagdan Presvetog Trojstva ove će godine sigurno ostati upamćen u povijesti Slivna,ponajprije po blagoslovu zavjetne kapelice svetom Ivanu Pavlu II.Iz župe Slivno dobili smo i kompletan raspored Bogoslužja u naredna tri dana,kao i raspored za samu Svetkovinu u nedjelju.

Četvrtak (13. lipnja), je prvi dan trodnevnice.  Ujedno je i blagdan sv. Ante Padovanskoga. Sv. misa počinje u 18 sati, a predvodi je i propovijeda župnik dr. fra Željko Tolić. Na kraju mise bit će blagoslov djece.U petak (14. lipnja) je drugi dan trodnevnice. Misu u 18 sati predvodi  i propovijeda fra Nediljko Čarapić, župnik Podbablja, a preko mise pjeva župni zbor iz Podbablja. Nakon mise, za goste iz Podbablja  slijedi okrijepa kod župne kuće.

 U subotu (15. lipnja) je treći dan trodnevnice. Svetu misu u 18. sati predvodi i propovijeda imotski gvardijan, župnik i dekan fra Kristijan Stipanović, a preko mise pjeva župni zbor iz Imotskoga.Nakon mise slijedi procesija prema kapeli i perivoju sv. Ivana Pavla II. kod župne kuće, gdje će gvardijan fra Kristijan obaviti blagoslov prelijepe kapele koja je sagrađena u čast sv. Ivana Pavla II. Ispred kapele je postavljen kamen u koji su uklesane slijedeće riječi:

 

IVANU PAVLU II.

NEZABORAVNOM PAPI, BOŽJEM UGODNIKU I

NARODA HRVATSKOGA VELIKOM PRIJATELJU

U TRAJAN SPOMEN, ČAST I ZAHVALU

A SLIVNU ZA LJUBAV, PONOS I DUHOVNU OKRIJEPU

OVU KAPELU I PERIVOJ

 IDEJNO ZAMISLIŠE I S LJUBAVLJU UČINIŠE

VUČKO ANĐELKO PODUZETNIK I

TOLIĆ FRA ŽELJKO ŽUPNIK

GODINE GOSPODNJE 2019.

 

U nedjelju je svetkovina Presvetog Trojstva. Jutarnju misu u 8 sati predvodi i propovijeda dr. Ivan Macut, gvardijan samostana O. Ante Antića u Splitu i profesor na Bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Prije i tijekom jutarnje mise bit će prigoda i za svetu ispovijed.Svečana sveta misa započinje procesijom u 10,30. Misu predvodi i propovijeda fra Zoran Kutleša, vikar (zamjenik provincijala) Provincije Presv. Otkupitelja. Preko mise pjeva slivanjski župni zbor. Kip Blažene Djevice Marije, koji se nosi u procesiji, nosit će slivanjski branitelji iz Domovinskog rata.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com