Spektakl na otvaranju “Imotskih sila”: Glumci amateri izvest će predstavu “Hasanaginica”

Pučko otvoreno učilište Imotski pripremilo je pravi spekatkl na otvorenju ovogodišnjih, 43. “Imotskih sila”. Naime, imotski glumci amateri, koje je okupila upravo ova ustanova danas u 21 sat na tvrđavi Topana odigrat će premijeru predstave “Hasanaginica”.
 
Rezultat je to mukotrpnog i svakodnevnog rada glumaca amatera i djelatnika Učilišta, koji sudjeluju u realizaciji ove predstave, istaknula je ravnateljica POU Imotski Ankica Jukić. “Zadovoljstvo je tim veće što smo, nakon dugo godina, pokrenuli glumački amaterizam u Imotskom, a uz to smo dobili i pravi imotski proizvod – predstavu Hasanaginica, koja se u potpunosti u Imotskom posljednji put odigrala prije 12 godina”, dodala je ravnateljica. Zahvalila je Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Imotskom, koji su prepoznali važnost izvođenja ove predstave na Imotskim silima.
 
Inače, ovogodišnja “Imotska sila” publici nude 10 programa, raspoređenih kroz srpanj i dio kolovoza. Kompletan program može se pronaći na www.pou-imotski.hr, a svi događaji u sklopu “Imotskih sila” za publiku su besplatni.
 
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com