Svečano otvorenje ceste Krstatice-Zagvozd i magistralnog vodovoda

Povodom Dana općine Zagvozd, danas će biti upriličeno otvorenje prometnice Krstatice – Slivno i magistralnog vodovoda u 9 sati, nakon čega će u 10 sati uslijediti sjednica Općinskog vijeća Općine Zagvozd u Domu kulture.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Split, Petar Škorić, osvrnuo se na ulaganje ŽUC-a na području Imotske krajine kazavši:

„Lokalna cesta Zagvozd – Krstatice – Slivno (LC 67151) je sada u potpunosti rekonstruirana, osim dionice kroz Rake za koju je ishođena građevinska dozvola i u tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a građenje se planira sljedeće godine.

Duljina upravo završene rekonstruirane dionice Krstatice – Slivno je oko 3,3 km u što je ŽUC Split uložio oko 6,7 milijuna kuna. Kolnik je u cijelosti obnovljen, uređene su bankine i berme, riješena je odvodnja ceste i postavljena nova prometna signalizacija. Sanirani su dotrajali potporni zidovi.

U trupu ceste izgrađen je i vodovod po posebnom ugovoru sufinanciran sredstvima EU, vrijednost radova je oko 4,4 mil. kn. Dakle ukupno je uloženo u cestu i vodovod oko 11,1 mil kn.“

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com