Svečano obilježen Dan općine Zagvozd

Prigodnom svečanošću,a u povodu blagdana Gospe od Karmela i dana općine Zagvozd,danas je u Krstaticama otvorena nova lokalna prometnica ,kao i regionalni vodovod Krstatice -Slovno.Lokalna cesta Zagvozd – Krstatice – Slivno (LC 67151) je sada u potpunosti rekonstruirana, osim dionice kroz Rake za koju je ishođena građevinska dozvola i u tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a građenje se planira sljedeće godine.

Duljina upravo završene rekonstruirane dionice Krstatice – Slivno je oko 3,3 km u što je ŽUC Split uložio oko 6,7 milijuna kuna. Kolnik je u cijelosti obnovljen, uređene su bankine i berme, riješena je odvodnja ceste i postavljena nova prometna signalizacija. Sanirani su dotrajali potporni zidovi. 

U trupu ceste izgrađen je i vodovod po posebnom ugovoru sufinanciran sredstvima EU. Vrijednost radova je oko 4,4 mil. kn. Dakle ukupno je uloženo u cestu i vodovod oko 11,1 mil kn.

Vodovod kojim je u Krstatice došla toliko željena pitka voda sa izvorišta rijeke Vrljike,simboličnim otvaranjem  špine kod crkve Srca Isusova ,otvorili su dječaci Matej i Luka Vuletić.Inače, na samom otvaranju vodovoda i prometnice bili su i saborski zastupnici Ante Babić,Miro, Kovač,Davor Ivo Stier,Petar Škorić , državni tajnik u Ministarstvo mora,prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić,te dožupan Ante Šošić.

Prije same svečanosti načelnik općine Zagvozd Miroslav Gaće sa suradnicima položio je vijenac i upalio svijeće na spomen obilježje poginulim Krstačanima u Domovinskom ratu,a odriješenje je podario župnik don.Mate Munitić.

Nakon toga održana je u Zagvozdu i svečana sjednica Općinskog vijeća Zagvozda na kojoj su uručena i priznanja općine.Ovogodišnji laureati su  dr.Milan Kujundžić,Stipe Krištić Ćuće,don Mario Čagalj i don.Mate Munitić.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com