4. Magic Time Vinyl Festival

Pred nama je četvrto izdanje Magic Time Vinyl Festivala, koji će se održati 26., 27. i 28. srpnja, na Perinuši.

Festival se već nakon tri godine etablirao kao poseban i originalan. Originalnost se očituje u tome što se na festivalu vrte isključivo gramofonske ploče, i to većinom onih starijih izdanja. Ne održavaju se koncerti, niti se pušta glazba u digitalnom obliku. Festival se održava u prirodi, uz rijeku Vrljiku. Tri dana se tako miješaju krckaji starih ploča i zvuk žubora rijeke. Pravo mjesto za spas od ljetne žege, okruženje kao stvoreno za izležavanje u hladovini vrba i uživanje u glazbi.
Ležernost, ugodna atmosfera te besplatni ulaz i kamping daje dodatnu draž ovom festivalu.

Svake godine su se uvodile neki novi sadržaji pa će tako biti i ove godine. Po prvi put će se na festivalu puštati ploče istovremeno s dvije bine. Glavna bina nazvana je LONGPLAY i tu očekujemo udarni program, pretežno glazba za ples i sjećanje na stare hitove. Mala bina nazvana je SINGL – tu će se omogućiti DJ-ima da vrte isključivo po svome ukusu, malo dublje zaranjanje u svijet vinyla za izbirljivije posjetitelje.

U sklopu festivala bit će i sajam ploča. Do sada se prijavilo šest prodavača koji će imati svoj štand. Dvije izdavačke kuće će također biti zastupljene – Zdenko Franjić i njegov kultni „Slušaj najglasnije” i PDV Records iz Zagreba. U ponudi će biti ploča od 10 kn pa do onih vrijednih i raritetnih za zagrižene kolekcionare kao i novih izdanja.
Uz njih svake godine se promoviraju domaći umjetnici, domaće rukotvorine i suveniri pa će tako biti i ove godine. Bit će tu ručno izrađenih majica, umjetničkih slika, rukotvorina do pletenih košara.

Što se tiče glazbenog programa, sve tri večeri će se žanrovski razlikovati. U petak glavna zvijezda će biti Davor Gobac iz Psihomodo Pop, koji će puštati ploče koje su utjecale na njegov glazbeni izričaj. Večer je nazvana „Natrag u garažu”. U subotu je glavna zvijezda Davorin Bogović, jedan od osnivača i prvi pjevač Prljavog Kazališta. Podrazumijeva se da ta večer nosi ime „Mi plešemo”. Treća večer, nedjelja, posvećena je najslavnijem glazbenom festivalu – Woodstocku koji ove godine slavi 50 godina. Održao se od 15. do 18. kolovoza 1969. god. pa će cijela večer biti ispunjena isključivo glazbom iz tog vremena.
U sva tri dana će nastupiti više od 20 DJ-a i ljubitelja ploča. DJ Woo-D iz Ljubljane, DJ MacGregor i Groove Playaz iz Zagreba, DJ Brka iz Osijeka, Zoran Spajić iz Makarske tek su neka imena koja će nas razveseliti i rasplesati. Ploče će se puštati već tijekom dana pa sve do duboko u noć (festival naime traje do 3 sata ujutro) tako da nas očekuje pravi glazbeni maraton svih mogućih stilova.

Nakon tri godine ovaj festival se izrodio kao jedan od najzvučnijih i najzanimljivijih događaja ne samo u Imotskoj krajini već i šire tako da vam možemo samo toplo preporučiti vjerojatno do sada najbolje izdanje Vinyl Festivala.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com