Teatar “Exit” i predstava “Pluća” kod crkvice na Topani

U sklopu „Imotskih sila“, Teatar „Exit“ izvest će predstavu „Pluća“ kod crkvice na Topani danas u 21 sat.

  • Tekst: Duncan Macmillan
  • Režija: Aida Bukvić
  • Igraju: Jadranka Đokić i Amar Bukvić
  • Koprodukcija Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak

Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On ‘predloži dijete’. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Iz kritika:

‘PLUĆA’ NA JAKIM LEĐIMA DVOJE GLUMACA

‘Oni su obrazovani , štoviše ona je pred obranom doktorata , oni čitaju knjige, gledaju dokumentarne filmove , putuju , brinu se o okolišu… “Bomba ” pada u njihov život kada on spomene dijete. U majstorski napisanim dijalozima tada se razotkriva sva histeričnost naše sadašnjosti, otkrivaju problemi koje radimo ni iz čega , iz mirnog života bujaju strahovi. Jesmo li postali toliko sebični da svoj uređeni život ne želimo ‘unerediti’ djetetom?, pitanje je koje nimalo skriveno nameće autor. Uloge tumače Jadranka Đokić i Amar Bukvić , glumci koji su odavno dokazali svoju prednost kada treba odgovoriti na najveće teatarske izazove’.

Bojana Radović, Večernji list

IZVOR: tportal

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com