Imotski sutra obilježava Dan Grada – ujutro polaganje vijenaca, misa i svečana sjednica, navečer koncert grupe “Vatra”

Sutra je blagdan Gospe od Anđela zaštitnice Imotskog i Imotske krajine te ujedno i Dan grada Imotskog. Večeras je uočnica blagdana i zadnji dan Devetnice posvećene Gospi od Anđela. Od 19 sati na Topani kod zavjetne crkvice sveta je misa koju predvodi župnik župe Presvetog Trojstva iz Slivna fra Željko Tolić. Ujedno će nastupiti i pjevački zbor te župe. Sutra u 9,30 ulicama grada budnica je šestrerostrukih prvaka Hrvatske članova Gradske glazbe Imotski, a od 10 sati na Topani je svečanost polaganja vijenaca za poginule u Domovinskom ratu.

Od 10,30 svečano je Euharistijsko slavlje u crkvi svetoga Franje, a u 11,30 u dvorani Glazbene škole svečana je sjednica Gradskog vijeća na kojoj se očekuje i veliki broj gostiju te predstavnika državne i županijske vlasti. Od 12,30 je svečani ručak za uzvanike.
Od 18 sati iz župne crkve sv. Franje kreće tradicionalna procesija ulicama grada. Procesija kreće prema jezeru pa ulicom Ante Starčevića do Tinova spomenika te ulicom Kralja Tomislava na Bazanu kod spomen obilježja hrvatskim junacima. Tu će svetu misu predvoditi splitsko-makarski nadbiskup monsignor Marin Barišić. U večernjim satima je bogati kulturno zabavni program. U 20 sati i 30 minuta na rasporedu je koncert grupe “Vatra”.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com