Odlični turistički rezultati – u Imotskoj krajini trenutno boravi preko 1200 gostiju

Imotska krajina je tijekom srpnja ostvarila 3.813 dolazaka i 33.815 turističkih noćenja sukladno podatcima sustava E-visitor. Kada te podatke usporedimo s prošlogodišnjim srpnjem, ove godine bilježimo 16% više dolazaka i 22% više noćenja. U prvih sedam mjeseci ove godine ukupno je zabilježimo 6.745 dolazaka gostiju koji su ostvarili 49.106 noćenja što je porast od 20% u dolascima i 32% u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kao i zadnjih pet godina, uvjerljivo najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke (17.729), slijede Poljska (5.386), U.K. (3.458), Švedska (2.694) itd. Trenutno u svim smještajnim objektima u Imotskoj krajini boravi oko 1200 gostiju.

„Ako se ovako nastavi, kolovoz bi trebao donijeti novih tridesetak tisuća noćenja pa mi mogli do 01.09. prebaciti lanjski rezultat, koji je iznosio 75 tisuća noćenja,“ izjavio nam je Luka Kolovrat direktor TZ Imota.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

  1. Srce mi je veliko kada čitam ovako lijepe vijesti. Nakon otvorenja autoceste pa prokopavanja tunela koji je još i besplatan a uskoro se gradi brza cesta koja će uz sigurnu vožnju još malo ubrzati put do mora i autoceste, a tek ovi turistički rekordi koji se iz godine u godinu obaraju…
    Mate Pendo je prije nekoliko godina ponavljao kako je Imotski hrvatska Provansa a mi se smijali pa se sada ispostavilo da je Mate bio u pravu. Bio sam u talijanskoj Toskani koja je prelijepa i mogu reći da naš imotski kraj nimalo ne zaostaje. Samo tako i naprijed imoćani!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com