Obrtničko-industrijska škola iz Imotskog stekla je status „Škole ambasadora EU parlamenta“

S obzirom da je imotska Obrtničko industrijska škola prepoznata kao jedna od uspješnijih škola u provođenju EU projekata koje odobrava i provodi Agencija za mobilnost i programe EU iz Zagreba, Ured EU parlamenta je ponudio djelatnicima i učenicima škole da se uključe u program. Na čelu sa ravnateljem škole Nediljkom Biočićem, oformljen je tim u kojem je koordinatorica školskih projekata Zorica Kujundžić, te profesorice Zrinka Jonjić, Marica Mikulić i Mirjana Vlašić. Nakon mukotrpnog rada tima škole kandidata za ambasadora EU parlamenta, učenici dobrovoljci su se prijavili na sudjelovanje u programu koji se zove EPAS (European Parliament Schools).

„Učenici su subotama dolazili na edukaciju kroz 6 modula od početka šk.god.2018/19. te su na kraju uspješno prošli provjeru znanja. Osim teoretskog dijela sa svojim mentorima su sudjelovali u svim aktivnostima, kako bi se povećala izlaznost na izbore u RH za europarlament. Tako su imali debatu o prednostima i nedostatcima lakšeg zapošljavanja u EU.

Također je svečano obilježen Dan EU 9.svibnja u gradu. Tom prilikom su učenici zanimanja kuhar napravili jela i kolače za štand u gradu, a grupa kuhara, koji su se netom vratili sa usavršavanja u Španjolskoj je napravila čuvenu paellu za naše sugrađane. Tom prilikom su junior ambasadori motivirali građane na izlazak na izbore za EU parlament. Treba naglasiti da je cilj cijelog projekta,koji je proveden u suradnji sa uredom EU parlamenta u Zagrebu, povećanje postotka izlaznosti na izbore zastupnika republike Hrvatske za EU parlament.

Nakon uspješno provedenog zahtjevnog programa, od ureda EU parlamenta Obrtničko-industrijska škola u Imotskom je u velikoj konkurenciji srednjih škola iz cijele Hrvatske dobila status “Škola ambasador EU parlamenta”, izjavila nam je glavna koordinatorica cijeloga projekta prof. Zorica Kujundžić.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com