Dosad su bili poznati kao grad s najviše Mercedesa, no uskoro će biti poznati po najviše kuća za odmor s bazenima

Imotski je dosad bio poznat kao grad s najviše Mercedesa, a kako su krenuli u Imotskoj krajini uskoro će biti poznati po najviše kuća za odmor s bazenima. Imoćani su također odlučili udružiti turističku pamet i osmisliti koncept kako da taj dio Hrvatske živi dobro i od turizma.

Bili smo u jednoj od imotskih vila. ”Sezona je dobra. Imamo siguran srpanj i kolovoz. Gosti su uglavnom iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske”, rekao je Marko Mendeš, vlasnik kuće za odmor. Uložili su puno truda i novca.

”Ovo je bilo slučajno, bolje reći iz inata. Prije sam radio po otocima kao konobar i uvijek govorio da se nešto može i tako ovdje primijeniti. Ljudi su bili skučenih gledišta, i mislili su tko će ti doći, Imotski je selendra, mi smo ovakvi, mi smo onakvi”, rekao je Mendeš.

Ali Imotski je već sad premašio broj noćenja koja su ostvarena u cijeloj prošloj godini. Imaju oko 250 kuća za odmor. Uz poseban recept.

”Mi smo krajem 2017. započeli inicijativu da se oformi turistička zajednica nova turistička zajednica Imota koja je nadležna za svih devet jedinica lokalne samouprave. To nam je olakšalo mnoge projekte od strategije razvoja cijele imotske krajine, izrade razvoja strategije turizma do 2025. u puno smo tako ozbiljniji”, rekao je Luka Kolovrat, TZ Imota.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com