Predstavljanje zbirke poezije ”U lončiću rič” prof. Gordane Radić

Zbirku poezije ”U lončiću rič” prof. Gordane Radić objavio je Ogranak Matice hrvatske u Imotskom. Knjigu će predstaviti prof. dr. Karlo Visinko, prof. dr. Diana Zalar i urednik Mladen Vuković.

Iz recenzije Diane Zalar: “Zbirka “U lončiću rič” Gordane Radić pripada suvremenom zavičajnom korpusu ikavskog umjetničkog izričaja koji se napaja duhom, kulturom i jezikom Dalmatinske zagore s područja Imotskoga. Razmišljanja i govor predaka uokvireni su u stihove jezikom koji se pokazao kao zahvalna igračka u rukama kreativne igračice. Autorica pruža pogled u intimu vlastitog djetinjstva i otvara to nevidljivo nasljeđe koje se ulijeva u sitno djetinje tijelo i misli.”

O autorici: Rođena je u Imotskom gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Nakon Pedagoške akademije u Splitu i studiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, najveći dio radnog života provela je u OŠ Vlado Bagat – OŠ Pojišan u Splitu kao učiteljica hrvatskog jezika i likovne kulture, te na poslovima knjižničara i ravnateljstva. Deset godina radila je kao knjižničarka u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com