Učenici OŠ “Josip Vergilij Perić” proslavili Dan škole

Učenici i nastavnici imotske Osnovne škole ,,Josip Vergilij Perić” obilježili su Dan svoje škole nizom lijepih programa.

Proslava je započela u predvorju škole himnom školskog zbora, pod ravnanjem profesorice Marije Gudelj. Zatim je fra Zoran Kutleša blagoslovio školu, učenike, učitelje i njihove roditelje, a učenica Anđela Mikulić: (6.b)
recitacijom je podsjetila na dane djetinjstva i to one koje se provode u školskim klupama. Nju je pripremila profesoric:a Antonela Galić koja je bila i koordinatorica cijele priredbe. Profesor Denis Đerek ispričao je priču učenicima o povijesti Imotskoga i podsjetio kako je divan grad u kojem živimo i kako naša povijest seže u 10. stoljeće. Učiteljica Biserka Livajić pripremila je učenicu Antoniju Gudelj (4.b) koja je izvela monolog “Ah, opet ispočetka”, a Nikolina Šimić (6.b) u recitaciji “Kad se čita” podsjetila je na važnost knjiga i čitanja te učenica Katarina Boban (6.b) koja je svoju recitaciju posvetila svim učiteljima povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. listopada. Obje učenice pripremila je profesorica Antonela Galić.

Ovaj lijepi program zatvorio je školski zbor koji je pod ravnanjem profesorice Marije Gudelj izveo pjesmu “Moja si, ja sam tvoj”. Tom pjesmom predstavili su se inače na ovogodišnjem Splitskom festivalu.

Proslava se nastavila sudjelovanjem učenika u svečanoj procesiji ulicama grada i svetom misom u crkvi Svetog Franje.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com