Promet tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, s ciljem suzbijanja prometnih prekršaja koji najčešće dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Tom prilikom je sankcionirano 359 prekršaja. 31 osoba zatečena je u vožnji pod utjecajem alkohola, a 49 ih je zatečeno u prekoračenju brzine. 95 osoba nije koristilo sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, 34 su zatečene prilikom korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, a 8 ih je zatečeno prilikom upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 2.15 g/kg.

Evidentirano je i troje recidivista, a radi se o osobama koje su već ranije zabilježene kao počinitelji prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, odnosno odbijanja podvrgavanja ispitivanju prisutnosti alkohola ili droga u organizmu.

U navedenom periodu dogodilo se 38 prometnih nesreća, od kojih 26 s materijalnom štetom. Pet osoba je teško, a deset ih je lakše ozlijeđeno, prenosi PU splitsko-dalmatinska.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com