Velik uspjeh malih škola

Na 31. smotri učeničkih zadruga koja je održana u Vinkovcima od 9. do 14. listopada 2019. godine u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje učenici iz osnovnih škola u Lovreću i Aržanu dobili su povelju i priznanje za naj proizvode. Lovrećki su se učenici Kiara Kusić i Jure Nikolić kao pobjednici Županijske smotre predstavili  projektom „Tanculi tanberi – riječju i slikom kroz zavičaj“ te dobili nagradu za istoimenu zavičajnu slikovnicu i računalnu igricu dok su aržanske zadrugarke Jelena Radoš i Petra Knezović predstavile proizvode od jabuka iz svoga školskog vrta te nagrađeni za eko pastu za čišćenje pod nazivom ŽAR čiji je temeljni sastojak jabučni ocat. Zanimljivo je spomenuti kako je ovogodišnja smotra lovrećkim učenicima jedanaesta državna smotra na kojoj predstavljaju Splitsku-dalmatinsku županiju, a aržanski ih učenici u stopu slijede. Njima je ovogodišnji nastup treći po redu. Uz ove dvije škole na ovogodišnjoj državnoj smotri iznimno zapaženo predstavljanje istraživačkog rada imali su zadrugari iz Učeničke zadruge VRISAK iz Ciste Velike.

Ove tri male škole branile su boje Imotske krajine. Male škole, a veliki uspjesi…

(Nekada se pitamo kakvom ih mjerom mjere!)

Na ovogodišnjoj 31. smotri, sudjelovale su 104 učeničke zadruge iz osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje i to: 64 učeničke zadruge s izložbenim prostorom, 21 učenička zadruga kao voditelji županijskih izložbenih prostora, 6 učeničkih zadruga s istraživačkim radom, 8 učeničkih zadruga – domaćina iz Vukovarsko-srijemske županije te gosti – 4 učeničke zadruge iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a sve pod  pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca.

Hvala dragim ljudima iz Zavičajnog društva Imoćana Vukovarsko-srijemske županije: Iliji Nikoliću, Mirku i Vladi Dujmiću, Cvitanu Milinoviću, Blanki i Tomislavu Lozančiću, Stanki i Zdenku Budiću, Anti Miljku…Hvala svim dragim ljudima koji su bili podrška našim zadrugarima tijekom boravka u Vinkovcima.

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

  1. Lijepo je kada daleko od doma sretneš i pronađeš drage ljude iz svoga kraja.
    Tako su se u Vinkovcima našli naši dragi prijatelji, prosvjetni djelatnici sa učenicima škola iz Aržana, Lovreća i Ciste Velike sa članovima Zavičajnog kluba Imoćana iz Vinkovaca. Kratko druženje pri gostovanju u Vinkovcima učvrstilo je povezanost našeg zavičaja – Imotske krajine i Vinkovaca , te Šokadije i Srijema.
    Dragi nam gosti iz Aržana, gospođa Zdenka Ljubičić sa učenicima Jelenom Radoš i Petra Knezović, te Lovreća , gospođa Ivana Babić i Renata Kolovrat sa učenicima Klara Kusić i Jure Nikolić, kao i gospodin Marijan Maršić sa učenikom Čubićem će poželjeti ponovni susret u Vinkovcima kada ćemo im moći pokazati najstariji Europski grad u punom sjaju.
    Veliki pozdrav svima, dobro nam došli u Vinkovce !
    Tomislav Lozančić u ime Zavičajnog kluba Imoćana iz Vinkovaca,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com