U Osnovnoj školi Studenci organiziran je Dan otvorenih vrata na kojem je predstavljen Erasmus+ projekt naziva If I were a teacher (Da sam ja učitelj) u kojem Osnovna škola Studenci sudjeluje kao jedna od zemalja partnera. Nositelj Projekta je škola iz Rumunjske, a preostali partneri, pored Osnovne škole Studenci, su škole iz Turske, Španjolske i Italije. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz fonda Europske unije, a Osnovna škola Studenci je dobila 27.091,00 EUR-a. Cilj projekta je stavljanje učenika u ulogu učitelja, odnosno na koji bi način učenici kreirali nastavu.
Dan otvorenih vrata s temom Dani kruha u Erasmus+ ruhu pripremili su učenici i učitelji Škole, a pozivnice za službeno predstavljanje Projekta uputili su roditeljima, članovima lokalne zajednice, načelnici Općine Lovreć, ravnateljima škola Imotske krajine, predstavnicima medija i svima zainteresiranima.Cijeli vrlo zanimljivi program otvorio je ravnatelj Škole Ante Češljar. Nakon toga svi posjetitelji su kao odgovorni EU građani sudjelovali u Logometu, demokratskom izboru za logo Škole u projektu. Svoje glasačke listiće ubacili su u kutiju koja je bila smještena ispred Erasmus+ zida, na kojem su bili izloženi svi likovni radovi pristigli na natječaj. Za pobjednički rad izabran je logo pod nazivom Ispisujemo budućnost, autorica Gabrijele Maras i Antonije Udiljak, učenica 7. razreda. Pobjednički logo bit će tiskan na majicama s kojima će se učenici Osnovne škole Studenci predstavljati u Rumunjskoj, Turskoj, Španjolskoj i Italiji. Dok su posjetitelji sudjelovali u izboru, učenici su igrali igru Erasmus nas spaja u kojoj su tražili sastojke nacionalnih jela i dio puzzle sa slikom zastava zemalja partnerica, koji su također predstavljeni na Erasmus+ zidu Škole.Kratkim recitacijama učenici su najavili Erasmus+ COOLinariku, tj. predstavljanje nacionalnih kuhinja Hrvatske, Rumunjske, Turske, Španjolske i Italije. Na raskošnom stolu koji su pripremili učenici, roditelji i učitelji našli su se tako: pandišpanj, sarmale, baklava, muhalebije, churosi, empanadas, bolognese, panna cota i mnogi drugi specijaliteti koje su posjetitelji degustirali nakon blagoslova župnika.Posjetitelji su uz degustaciju jela imali priliku porazgovarati s koordinatoricom projekta Monikom Kujundžić te saznati sve informacije koje su ih zanimale o projektu Europske unije.