Pojačan promet u vrijeme blagdana Svih Svetih i Dušnog dana

Povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, od 31. listopada do 3. studenog na području Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, očekuje se pojačan promet vozila i pješaka, posebno na autocestama, državnim cestama i prilaznim cestama prema grobljima te na graničnim prijelazima.

Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, osigurat će se nazočnost policijskih službenika i prometnih ophodnji kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje cestovnog prometa.

Vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu, te da ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, posebno ne na način kojim ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu, te smanjuju uočljivost pješaka.

Građanima savjetujemo da u što većoj mjeri, gdje god je to moguće, koriste vozila javnog prijevoza prema grobljima, kako bi se na taj način spriječilo stvaranje većih zastoja u prometu.

Svim sudionicima u prometu, posebno onima koji putuju na veće udaljenosti, savjetujemo da obrate pozornost i na vremenske prilike te prilagode vožnju stanju i uvjetima na kolnicima, te da ne sjedaju za upravljač ukoliko su umorni ili su prethodno konzumirali alkohol i druga opojna sredstva, prenosi PU splitsko-dalmatinska. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com