Nastave nema u cijeloj zemlji, prosvjed na Markovu trgu

Devetnaesti je dan štrajka u osnovnim i srednjim školama. Nastave nema u cijeloj zemlji, a u štrajku su i visoko školstvo i znanost. Osim štrajka, sindikati organiziraju i prosvjed “6.11. za 6,11 posto” ispred Vlade na Markovu trgu.

Vlada i školski sindikati jučer su nastavili su pregovore, no za sada ni jedna strana ne odustaje od svojih stajališta. Ipak, zajedničko im je da žele da se što prije postigne dogovor. Sidkati su definirali svoje pozicije a Vlada bi, prema izjavama sindikalista do idućeg ponedjeljka trebala konačno definirati neku svoju poziciju.

– I Vlada i školski sindikati žele riješiti ovaj problem, na zadovoljstvo svih. Ne odustajemo od zahtjeva, ali dopustite da u razgovorima i pregovorima dođemo do konačnog rješenja, izjavio je nakon jučerašnjeg sastanka Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Nije želio govoriti o sadržaju Vladine ponude, no izrazio je nadu da će Vlada svoju konačnu ponudu sindikatima predstaviti idući u ponedjeljak.

Danas naputak školama o nadoknadi dana u štrajku

– Pronalazimo temelj da dođemo do rješenja, međutim kako bismo bili sigurni da je to nešto što će biti prihvatljivo ili barem imati šanse biti prihvatljivo i sindikatima i Vladi, zaključili smo da nam još ovaj tjedan treba za usuglašavanje nečega što bismo u ponedjeljak mogli predstaviti, kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Najavila je kako će osnovnim i srednjim školama ministarstvo danas poslati naputak o nadoknadi nastavnih dana provedenih u štrajku, piše HRT.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com