Nova računala Za naše male genijalce iz OŠ „Josip Vergilij Perić“

Početkom ove školske godine HEP je objavio natječaj Za naše male genijalce kojim doniraju računalnu opremu onim osnovnim školama kojima je to potrebno, a sve u svrhu poboljšanja uvjeta održavanja nastave i učenja te razvoja kreativnog mišljenja. Ovaj natječaj prvi put objavljen je 2015. g. Zahvaljujući  profesorici informatike Ruži Sabljo iz OŠ Josip Vergilij Perić, koja je pokrenula cijelu priču, ove školske godine i učenici su sa svojim profesoricama  iz te škole odlučili su  sudjelovati u ovom natječaju.

-Uhvatili  se naši  učenici posla . Trebalo je snimiti dvominutni film u kojem će pokazati da HEP baš njima treba donirati računalnu opremu. Obzirom da im je oprema zaista potrebna, učenici su sve vrlo  ozbiljno shvatili.. Zajedno smo nas dvije s  učenicima 6.b razreda osmislili  radnju filma, podijeli uloge i snimili film. Nadali smo   se da smo posao obavili jako dobro, no nismo znali da će se  baš ovaj naš  film toliko svidjeti povjerenstvu HEP-a i da će baš njima dodijeliti pet kompleta računalne opreme,rekoše nam profesorice Ivana Petričević i Ruža Sabljo,objasnivši nastanak nagrađenog filma.

-Vijest o nagradi sve nas je razveselila. 5. studenoga 2019. Gospodin Krešimir Tomasović, direktor sektora za marketing u HEP-u i gospodin Venancije Mihaljević, voditelj odjela informatike u HEP-u donijeli su nam našu nagradu. Primila sam ih i  iskreno im zahvalila na povjerenju, a potom su našim učenicima podijelili računalnu opremu. Sretni zbog uspjeha i nove računalne opreme oprostili smo se od naših gostiju. Nadamo se da će ovakvih natječaja biti još i da ćemo imati mnogo ideja koje ćemo podijeliti s drugima,izjavila nam je prof.Monika Pavlović-Grabovac.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com