VOZAČI, OPREZ! Na imotskim prometnicama dogodile se 22 prometne nesreće tijekom listopada

Policijska postaja Imotski uputila je dopis za medije o stanju u prometu na području Imotske krajine tijekom listopada ove godine. Tekst prenosimo u cijelosti:

„Tijekom mjeseca listopada 2019. god., na području kojeg pokriva Postaja granične policije Imotski, ukupno su se dogodile 22 prometne nesreće, od kojih jedna prometna nesreća s poginulim osobama, 4 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama i 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U navedenim prometnim nesrećama 2 osobe smrtno su stradale, 3 osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, dok je 5 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Najveći broj prometnih nesreća dogodio se na području grada Imotskog gdje se ukupno dogodilo 6 prometnih nesreća ili 27.27% te na području Zagvozda DC 62 gdje su se ukupno dogodile 3 ili 13,63% od ukupno evidentiranih prometnih nesreća.

Promatrajući prometne prekršaje koji direktno utječu na stanje sigurnosti prometa možemo napomenuti da su policijski službenici tijekom promatranog razdoblja zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirali 17 prekršitelja, 111 prekršitelja zbog prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja, 76 prekršaja korištenja sigurnosnog pojasa te 62 prekršaja nepropisnog parkiranja vozila.

Provodeći poslove nadzora i upravljanje prometom policijski službenici su zbog počinjenih prekršaja iz prometa isključili 21 vozača, i to uglavnom zbog utjecaja alkohola te upravljanja prije stjecanja prava na upravljanjem, 28 vozila gdje se uglavnom radilo o isteku valjanosti prometne dozvole, odnosno vožnje neregistriranih vozila.

Napominjemo da ćemo u narednom periodu posebnu pozornost usmjeriti na četiri prekršaja koja su od strane MUP-a okarakterizirana kao 4 faktora rizika u prometu i to prekršaji upravljanja pod utjecajem alkohola, prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te korištenje mobitela za vrijeme vožnje.”

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com