Palo više od 150l kiše na prostorni metar – vodu za piće obvezno prokuhavati

Vodu iz vodovodnog sustava s izvorišta Opačac treba obvezno prokuhavati.Najnovija je to obavijest iz Vodovoda Imotske krajine,a nakon analize vode.Zbog naglog dotoka voda je zamučena.Vrlo obilna kiša koja je tijekom posljednjih dana,a posebno tijekom jučerašnjeg dana i protekle noći padala na cijelom području Imotske krajine aktivirala je mnoge podzemne izvore kako na izvorištima rijeke Vrljike,tako i u imotskim jezerima.

Prema podacima naše imotske hidrometeorološke službe od jučer od 7 ujutro do jutros u 7 sati palo je 46,7 litara kiše,a samo jučer od 13 sati do jutros u 7 čak 22,3 litre na prostorni metar.Kada se ta količina pridoda onoj količini od 2. do 13. studenog palo je više od 150 litara na četvorni metar ,točnije 158,2 litra.Na nekim područjima Imotske krajine u Zabiokovlju u općini Zagvozd i desetak litara više.U Modrom jezeru aktivirani su svi izvori i već je nivo vode na trećem metru,

Po već,na žalost ustaljenoj praksi kada pada kiša,učenici imotskih srednjih škola nisu imali nastavu u svojoj sportskoj dvorani.Čak su,a da bi pokazali kakvo je stanje u njoj ,na sat tjelesnog odgoja došli su s kišobranima.Zaista više je vrijeme da četiri ravnatelja škola izričito od osnivača zatraže sredstva za popravak krovišta dvorane,a sada i samoga parketa.

Koliko doznajemo u školi danas nije bilo ni grijanja.U Mršića sdtrani odronio se i jedan kameni zid,pa se preporuča oprezna vožnja.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com