Mladi Studenčani u projektu Erasmus+

Učenici i učitelji OŠ Studenci od ove godine sudjeluju u programu Erasmus + kao škola partner u projektu naziva If I were a teacher. Uz Hrvatsku, u projektu sudjeluju i škole iz Španjolske, Turske i Rumunjske, koja je koordinator projekta. U sklopu prve razmjene učenika, učenici i učitelji OŠ Studenci su u razdoblju od 17. do 23. studenog boravili u školi Scoala Gimnasiala Vadeni u Rumunjskoj.

U malom mjestu Vadeni imali su priliku upoznati rumunjski obrazovni sustav, sudjelovati na nastavnim satovima, radionicama i sportskim natjecanjima, ali i družiti se s vršnjacima iz Španjolske, Turske i Rumunjske. Tijekom sedam dana izmjenjivali su iskustva, upoznavali jezik, kulturu, vjeru, mjesta i običaje zemlje domaćina.
– Tema sastanka bila je Arts and crafts pa su naši učenici imali priliku izrađivati tradicionalne rumunjske vezove, oslikavati posuđe te na zajedničkom koncertu Imotsku krajinu predstaviti izvedbom tradicionalne gange. U ovoj mobilnosti sudjelovalo je pet učenika šestog i osmog razreda OŠ Studenci, Sljedeće putovanje očekuje nas već u veljači, kada odlazimo u Istanbul izjavila nam je Monika Kujundžić koja je i koordinatorica cijeloga projekta.

Braco Ćosić
Foto:Arhiva OŠ Studenci

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com