Sutra započinje manifestacija “Tradicionalni hrvatski Božić u Imotskom 2019.”

Grad Imotski, Turistička zajednica Imota i Pučko otvoreno učilište Imotski objavili su kompletan program manifestacije “Tradicionalni hrvatski Božić u Imotskom 2019.”

Svečano otvaranje održat će se sutra, nastupom grupe Gabriel na Trgu Matice hrvatske, s početkom u 20 sati.

Tradicijski klapski koncert ,,Radujte se, narodi” dio je predblagdanskog glazbenog i kulturnog ugođaja kojim Grad Imotski iščekuje najljepši kršćanski blagdan – Božić. I ovu godinu klape se okupljaju u imotskoj crkvi Sv. Franje u nedjelju, 15. prosinca, s početkom u 19 sati.

Predstavljanje knjige „Modro jezero“ Ante Čelana Gaganića na rasporedu je u srijedu, 18. prosinca, u 19:30 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Nakon promocije knjige, Večer Zapadnohercegovačke županije uz gastronomiju, klape i Dream Team Babe bit će na Trgu Matice hrvatske, s početkom u 20 sati.

Christmas duo održat će koncert na trgu u petak, 20. prosinca, s početkom u 20 sati.

Ples za djecu Imotski upriličit će prigodni nastup u subotu, 21. prosinca, na Trgu Matice hrvatske u 11 sati.

Isti dan bit će otvorena izložba slika Maje Perić u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, s početkom u 19 sati.

Jedan od hrvatskih najboljih tenora Marko Pecotić Peco i PDV band održat će koncert na trgu isti dan, s početkom u 20 sati.

Predstavljanje publikacije „Geo park Imotska jezera“ na rasporedu je u ponedjeljak, 23. prosinca, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, s početkom u 18 sati.

Tradicionalna podjela bakalara na Badnji dan, 24. prosinca, započinje u 11 sati na glavnom gradskom trgu.

Na Badnjak navečer, po tradiciji dugoj desetak godina, četvorica  članova Hrvatskog puhačkog orkestra Gradske glazbe Imotski, koji zajedno imaju više od trideset državnih nagrada zbog svoga iznimnog muziciranja, predvođeni svojim kapelnikom profesorom Ivanom Glibotom, zasvirat će gradom splet božićnih napjeva od 20 sati.

DJ večer uz božićne pjesme bit će na sam Božić, 25. prosinca, na Trgu Matice hrvatske, s početkom u 20 sati.

Get Vintage band održat će koncert na trgu u četvrtak, 26. prosinca, s početkom u 20 sati.

Get Vintage band čine mladi, talentirani i obrazovani imotski glazbenici Ante Martinović – bas gitara, Adrian Lončar – piano i vokal, Josip  Boban – bubnjevi i voditelj sastava prof. Ljubomir Glibota – truba, piano i vokal te Helena Gudelj – vokal. Svojim izvedbama pokazuju svu raskoš  sviranja jazza, bossa nove, latin jazza, bluesa, dixiea i još mnogo toga. 

Advent band nastupit će u petak, 27. prosinca, na Trgu Matice hrvatske, s početkom u 20 sati.

HPO Gradska glazba Imotski održat će tradicionalni koncert na trgu u subotu, 28. prosinca, u 11 sati.

HPO Gradska glazba Imotski je višestruko nagrađivani, jedan od najboljih orkestara u Europi i najbolji u Hrvatskoj.

Isti dan, koncert će održati poznati hrvatski pjevač Hari Rončević u 20 sati na trgu.

Široj javnosti prvi se put predstavio 1994. na “Melodijama hrvatskog Jadrana“, kada je za svoju pjesmu “Getanin” osvojio 1. nagradu struke, ali i simpatije publike (3. nagrada). Nakon uspjeha “Getanina”, iste godine Hari izdaje i svoj album prvijenac “Buntovnik s razlogom“. U prepoznatljivom autorskom raspoloženju, nastaju i sljedeća dva albuma “Žigolo” i “Mulac“, da bi album “Još tvog je poljupca” obilježio svojevrsni preokret u Harijevom glazbenom stvaralaštvu. Naslovljen po nagrađenoj skladbi sa Zadarfesta, ovaj album donosi smirenije glazbene linije. Nakon kompilacije “Harijevih 16“, koja je obuhvatila najbolja dotadašnja ostvarenja, slijede albumi “Dok si uz mene“, koncertni album “Hari u HNK“, “Jučer, danas…?“, kompilacija “Balade-the best of” i “More sudbine“.

Na tim albumima nalazi se i niz nagrađivanih pjesama sa različitih festivala na kojima je Hari tijekom posljednjih godina nastupao (“MHJ”, “Splitski festival”, “Zadarfest”, i dr.). Tijekom cjelokupne glazbene karijere Hari je često surađivao i sa ostalim hrvatskim pjevačima, pa su se tako sa njegovim skladbama publici predstavili Vesna Ivić, Saša Jakelić, Trio gušt, Oliver Dragojević, Doris Dragović i mnogi drugi. Uradak “Jučer, danas…” (izdao Cantus) je spoj bluesa, popa i rocka.

Nakon njega slijedi kompilacija “Balade” te još jedan studijski album, ovoga puta pod etiketom “Scardona”, pod naslovom “More sudbine”.

Najveću prekretnicu u dosadašnjoj karijeri predstavlja akustični koncert u HKK Zadar krajem 2005 godine. Uz dvije godine rada na potpuno novim aranžmanima, uz uigravanje banda i pronalaženje nečega novog u starim hitovima, Hari priređuje koncert u zadarskom kazalištu kao zahvalu vjernoj zadarskoj publici i kao nadomjestak za nesudjelovanje na Zadarfestu iste godine. Reakcije su fantastične te jedan nastup u kazalištu postaje turneja po drugim gradovima a sam zadarski nastup popraćen je koncertnim CD-om i bonus DVD-om Acoustic concert.

Dvadeset velikih hitova u novom ruhu i vrhunskoj izvedbi Harija, njegovog banda i gostiju – Jelene Radan i Ivice Sikirića – Iće.

Prvi šahovski amaterski turnir “Imotski 2019.” na rasporedu je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u nedjelju, 29. prosinca, s početkom u 9 sati.

Mažoretkinje grada Imotskog održat će nastup isti dan na Trgu Matice hrvatske, s početkom u 11 sati.

Helena Gudelj i band Aurora održat će koncert u nedjelju, 29. prosinca, na trgu u 20 sati.

Helena je mlada djevojka koja dolazi iz Imotskog te ima glas koji obara s nogu. Uskoro završava diplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer glazbena pedagogija! Cijelo svoje djetinjstvo provela je pjevajući po različitim festivalima i u zboru, ali pjevanjem kao profesijom i poslom od kojeg zarađuje, započela je s 18 godina. Šira javnost ju je imala priliku upoznati prošle godine kad je nastupila na Supertalentu gdje nije ostavila ravnodušnim ni žiri ni gledatelje, a na Supertalent prijavila se, priznaje, najviše zbog publiciteta.

Grupa Ozon održat će koncert na trgu u ponedjeljak, 30. prosinca, s početkom u 20 sati.

Ozon je osnovan prije 30 godina od strane entuzijasta i zaljubljenika u glazbu, a rad benda obnovljen je prije 3 godine. Nova, mlađa postava prihvatila je nasljeđe benda i priča ovog obiteljski usko povezanog sastava ide dalje. Ono što ih pokreće je progresivni melodični blues-rock.

U divnom ambijentu na glavnom imotskom trgu, upriličit će se doček Nove godine u izvrsnoj atmosferi do ranih jutarnjih sati uz svirku starih znanaca imotske publike Combo Project iz Splita i DJ-a Ramone, u utorak, 31. Prosinca, od 20 sati. Nastupi Combo Projecta  nešto je o čemu se priča. Najkraće rečeno, teško je pronaći band koji uz odlično sviračko umijeće može stvoriti i toliko pozitivne energije da na noge podigne publiku od 7 do 77 godina.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com