Važne obavijesti za vozače: Počinju praznici, očekuju se velike gužve na autocestama

HAC apelira na vozače da vožnju prilagode stanju na kolniku i vremenskim uvjetima, a prije kretanja na put da provjere stanje na cestama.

Kao i svake godine, u danima pred Božić i Novu godinu očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim pravcima autocesta u RH. Već od petka 20. prosinca, naročito gust promet očekuje se na autocesti  A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, A1 Zagreb-Split -Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb. Veći priljev vozila uz moguća i kraća čekanja s eventualnim zastojima moguće je na naplatnim postajama Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena, Bregana, Bajakovo i Vrata, prilaznim zonama čvorova Jankomir, Ivanja Reka i Buzin na Zagrebačkoj obilaznici, te graničnim prijelazima Bregana, Bajakovo i Rupa. 

Kako bi izbjegli duža čekanja na naplatnim postajama, iz HAC-a mole korisnike da koriste bezgotovinska plaćanja ili da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine.

Posebno se skreće pažnja na oprez pri vožnji u zoni čvora Jankomir gdje se odvijaju opsežni radovi sanacije, a koje nije bilo moguće dovršiti prije blagdana. Za promet je zatvorena preticajna traka, a promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. 

Također, silazni krak čvora iz smjera autoceste A2 u smjeru Grada Zagreba zatvoren je za promet, a promet se vodi obilazno (izlaz Rakitje (A3) – Zagrebačka ulica (ŽC 3064) – ulaz Rakitje (A3)). Iz smjera Grada Zagreba u smjeru GP Bregana, za promet je zatvorena vozna traka, a promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Iz smjera GP Bregana u smjeru Grada Zagreba za promet je zatvorena preticajna traka, a promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

HAC apelira na vozače da vožnju prilagode stanju na kolniku i vremenskim uvjetima, a prije kretanja na put da provjere stanje na cestama. Korisnike koji za blagdane dolaze u RH ili su na proputovanju mole da voze odmorni i koriste stanke za odmor kako na duljim putovanjima ne bi došlo do zamora i pada koncentracije.

Podsjećaju da je zimska oprema obvezna na autocesti A1 (dionica Lučko-Maslenica), autocesti A2 (GP Macelj-Jankomir), autocesti A3 (GP Bregana-GP Bajakovo), autocesti A4 (GP Goričan-Ivanja Reka), autocesti A5 (Osijek-Sredanci), autocesti A6 (Bosiljevo II-Orehovica), bez obzira na vremenske uvjete.Sve prometne informacije dostupne su na web stranici HAC-a i HAK-a te besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800 0111.

– Dragi vozači, imajte na umu da blagdanska trpeza može pričekati, nemojte žuriti, vozite odgovorno jer siguran dolazak kući najveći je poklon. – poručio je HAC, piše Dalmacija News.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com