Akcija Faktori rizika i rezultati provedenih pojačanih aktivnosti za vikend

Pojačane aktivnosti  u prometu nastavljaju se  i dalje, a  danas, ponedjeljak 23. prosinca, od 16 do 20 sati na prometnicama  Policijske uprave splitsko-dalmatinske provest akcija  „Faktori rizika“ u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti u prometu. Tijekom akcije prvenstveno će se zahvaćati prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih  pojaseva u vozilu, te  nepropisne uporabe mobitela u vožnji.

Vezano za pojačane aktivnosti u prometu provedene tijekom proteklog vikenda  na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  sankcionirano je ukupno 365 prekršaja, od kojih se 60 odnosi na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 95 na prekoračenje brzine, 60 na nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 18 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 8 na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a 11 zbog vožnje neregistriranog odnosno tehnički neispravnog vozila.

U navedenom periodu evidentirano je 26 prometnih nesreća od kojih 16 s materijalnom štetom. Dvije osobe su teže, a 11 osoba je lakše ozlijeđeno, prenosi PU splitsko-dalmatinska. 

Upozoravamo vozače na obvezu poštivanja prometnih propisa i sigurno sudjelovanje u prometu

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com