Tradicionalni božićni koncert u crkvi Sv. Franje u Imotskom

Na dobro vam došao Božić i i Sveto porođenje Isusovo, tradicionalno su božićnim koncertom  oduševili mandolinski orkestar Imotski, dječji zbor Gospini anđeli  i klapa Galluna.

Tradicionalni božićni koncert neprekidno se održava u crkvi Sv. Franje. Ove je godine okupio mandolinski orkestar Imotski, dječji zbor Gospini anđeli i klapu Galluna. Mladi amateri pokazali su svoju glazbenu profesionalnost u očuvanju glazbene božićne tradicije Imotskog. Veselo, raspjevano i s puno duha i pozitivnih vibracija oduševili su posjetitelje izvedbom naših starih božićnih  pjesama i napjeva te čarolijom glazbe obilježili božićne i dolazak novogodišnjih blagdana.

Na programu su bile tradicionalne pučke božićne pjesme i napjevi pa je tako publika mogla poslušati tradicionalne „Narodi nam se “,  „Tiha noć “; “ O pastiri čudo novo”; „U sve vrijeme godišta“, stare kolende Hvara  i Šolte, kao i brojna druga prigodna djela kao “Christmas Carol”, “ Jingle Bell Rock”, “Let it snow”…

Publika je uživala slušajući božićne, ali i pjesme koje su se izvrsno uklopile u božićni glazbeni ambijent koji su stvorili mandolinisti, dječji zbor i  mlada klapa, pod ravnanjem prof. Antonele Rebić, koje je publika često nagrađivala velikim pljeskom.

S pjesmom “Mi smo djeca Sv. Franje “ poruka je školaraca svih uzrasta  vjernicima i duhovnim pastirima grada, koji su istinski uživali u koncertu, da će svojim djelovanjem u rodnom gradu, a i diljem zemlje ,i dalje vjerno prenositi glazbenu kulturu, tradiciju i baštinu.

Božićni  koncert završen je  tradicionalnom božićnom pjesmom „U sve vrijeme godišta“, u čijoj izvedbi je sudjelovala i publika, što je događaju dalo posebnost i zahvalu za ovaj izuzetan glazbeni  poklon gradu.

Naravno, na kraju su, na veliko oduševljenje publike odsvirali i zapjevali legendarne  “Zvončiće”.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com