Ne upravljajte vozilom alkoholizirani i pazite prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava!

Obzirom da je pred nama noć u kojoj ćemo uz slavlje dočekati novu 2020. godinu, želimo Vam još jednom skrenuti pažnju na potrebu da kao sudionik prometa budete savjesni i odgovorni.

Nemojte upravljati vozilom ako ste konzumirali alkohol i uvijek poštujte ograničenje brzine jer su alkohol i brzina smrtonosna kombinacija koja dovodi do najtežih prometnih nesreća. Pažljivom vožnjom, uz poštivanje prometnih pravila, podižete razinu sigurnosti prometa te na taj način čuvate sebe i druge.

Naglašavamo kako je tijekom ove godine na području Splitsko-dalmatinske županije smrtno stradala 31 osoba, od čega je najveći broj osoba smrtno stradalo u prometnim nesrećama čiji uzrok je bio brzina.

Tijekom utorka, 31.prosinca, na Staru godinu,  policijski službenici će  provodit  će nadzor i kontrolu prometa u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Ne upravljajte vozilom alkoholizirani!

Nepropisna brzina uz alkohol su najveći faktori rizika u prometu i dovode do prometnih nesreća sa najtežim posljedicama.

„Mir i dobro“

Također, još jednom podsjećamo da je do 8. siječnja 2020 u tijeku operativna akcija „Mir i dobro:

Pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3, osim petardi i redenika iz kategorije F3 čija je prodaja građanima zabranjena, mogu se prodavati do 1. siječnja i to u maloprodaji samo u prodavaonicama oružja i streljiva ili u prodavaonicama koje imaju odobrenja za prodaju pirotehničkih sredstava, samo osobama starijim od 18 godina.

Pirotehnička sredstava kategorije  F2, F3, T1 i P1 nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.

Uporaba naprijed navedenih pirotehničkih sredstava zabranjena je od 2. siječnja, prenosi PU splitsko-dalmatinska.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com