Znate li koliki je iznos županijske naknade za svaku pojedinu općinu ili grad za novorođenu djecu?

Nakon programa demografskih mjera poticaja mladih obitelji iz ruralnih područja za izgradnju i adaptaciju kuća, u okviru programa “Tu je tvoj dom” Splitsko -dalmatinska županija nastavlja i s drugim poticajnim demografskim mjerama u ovoj 2020 godini.

Naime, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban 31. prosinca 2019., donio je odluku o novčanoj pomoći za novorođenu djecu u 2020. godini. Ovom se Odlukom utvrđuju uvjeti, visina novčane pomoći i postupak za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za novorođenu djecu s područja Splitsko-dalmatinske županije u 2020. Na temelju analize demografskog stanja na području svake općine i grada u sastavu Županije, gradovi i općine podijeljeni su u pet grupa.

Jedan od najbitnijih uvjeta za ostvarivanje potpore je neprekidno prebivalište roditelja najmanje 3 godine na području grada ili općine gdje ostvaruju potpore. Zahtjev za ostvarivanje novčane pomoći podnosi se Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju SDŽ u roku od 3 mjeseca od dana rođenja djeteta za koje se podnosi zahtjev. Na istom mjestu mogu se dobiti i sve ostale dodatne informacije vezano za ove demografske mjere. Odluku pogledajte OVDJE.

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com