Rezultati akcije u prometu

Jučer od 10 do 14 sati na autocesti A1 na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu, kojom prilikom je sankcionirano ukupno 25 prekršaja.

16 prekršaja odnosi se na prekoračenje brzine, 2 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 2 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i 1 na upravljanje vozilom za vrijeme dok je na snazi zabrana upravljanja.

Najviša utvrđena brzina iznosila je 231 km/h, zbog čega je vozaču Audija izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i mjerom zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Nepropisna brzina jedan je od glavnih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama, zbog čega su postupanja policijskih službenika posebno usmjerena na zahvaćanje te vrste prekršaja, uz ostale tzv. faktore rizika (vožnja pod utjecajem alkohola, uporaba mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje).

S navedenim aktivnostima nastaviti će se i dalje, u cilju uočavanja i sankcioniranja takvih ponašanja, ali i prevencije prometnih prekršaja i podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, prenosi PU splitsko-dalmatinska. 

Upozoravamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa i pozivamo ih na odgovorno ponašanje u prometu, ne samo kako bi izbjegli moguće sankcije, već kako bi sačuvali vlastiti i tuđi život!

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com