Sumnja se u infekciju: U KBC Split u izolaciju stavljen muškarac zbog straha od koronavirusa

Jedna osoba stavljena je jučer u izolaciju na Klinici za infektologiju KBC-a Split kako bi se otklonila svaka sumnja da se radi o koronavirusu – za Slobodnu Dalmaciju potvrdio je ravnatelj splitske bolnice prof. dr. Julije Meštrović.

Riječ je o mlađem muškarcu koji se nedavno vratio iz Kine. Primljen je sa sumnjom na infekciju, no službeno se još ne zna o kakvoj se infekciji radi, stoga u odjeljenju na Križinama i jesu poduzete sve mjere predostrožnosti.

Kako se saznaje, hospitalizirani muškarac imao je blage kliničke znakove, odnosno blago povišenu tjelesnu temperaturu, no s obzirom na činjenicu da se nedavno vratio iz Kine, u splitskoj bolnici ništa nisu željeli prepustiti slučaju. Pacijent je laboratorijski obrađen, nakon čega su uzorci poslani u Zagreb na analizu.

Pacijent će do daljnjega ostati izoliran, pri čemu valja reći kako Klinika za infektologiju KBC-a Split ima osiguran prostor za izolaciju koji je odvojen od ostatka Klinike, ima zaseban ulaz te sve što je potrebno da osoba eventualno zaražena korona virusom bude odvojena od ostalih bolesnika. Ujedno, svu potrebnu opremu za ovakve slučajeve ima i medicinsko osoblje.

Ukoliko se potvrdi postojanje koronavirusa, oboljela osoba se transportira u Kliniku za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, piše Dalmacija danas.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com