Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlikovala prof. Ivana Glibotu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović svečano je u utorak na Pantovčaku dodijelila 40-ak odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama kao izraz zahvalnosti za njihova iznimna djela i umijeća kojima su pridonijeli razvoju i ugledu Hrvatske.

-U ovoj svečanoj prigodi na kraju svojega mandata dodjeljujem odlikovanja i priznanja pojedincima, udrugama i ustanovama kao izraz zahvalnosti za djela i umijeća koja pridonose razvoju i ugledu naše domovine. Priznanja su izraz poštovanja prema vašim osobnim uspjesima i angažmanima u područjima vašeg profesionalnog rada i posebnih napora u poticanju izvrsnosti u vašim profesijama. To su i priznanja humanitarnom radu, kao i stvaranju novih vrijednosti u našem društvu”, rekla je Grabar-Kitarović.

Predsjednica je uručila i više odlikovanja Reda hrvatskog pletera ,a među nagrađenima  je i kapelnik Hrvatskog puhačkog orkestra  Gradske glazbe Imotski  prof.Ivan Glibota Crni.Također  Poveljom Republike Hrvatske ,predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  nagradila je  Hrvatski puhački orkestar  Gradsku glazbu Imotski.Ove godine imotska glazba,inače šesterostruki prvak Hrvatske  slavi i svoj 150-ti rođendan.Povelju je u ime glazbe i imotskih glazbara primio prof.Ljubomir Glibota.Svečanosti dodjele ovih priznanja   u ime predlagatelja prisustvovao je i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić.

Prigodom druženje a nakon dodjele priznanja Ivan Glibota  predsjednici  je uručio  poznate imotske rafiole,koja je ovim činom bila oduševljena.

-Neobično sam sretan što nam je  baš predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na kraju svoga mandata uručila ova visoka priznanja.Priznanje našoj glazbi  je i priznanje svim sadašnjim i bivšim imotskim  glazbarima ,koji su svatko na svoj način utkali sebe u 150-tu povijest imotske  glazbe koja je danas zapravo puhačka amaterska  institucija u Hrvatskoj,prepoznata i u Europi.Sretan sam da je i moj rad  u  ovih 34  postojanja ,stasanja i konačno mnogih priznanja  Glazbenoj školi Dr.fra Ivan Glibotić, te 25 godina vođenja glazbe kao njen kapelnik,prepoznat na ovakav način.Zaista  i ovo priznanje prepisujem svima onima koji su u ovom vremenu stvarali i stvorili jednu  u hrvatskim okvirima respektabilnu glazbenu instituciju u našem Imotskom,izjavio nam je maestro prof.Ivan Glibota Crni.

Fotografije: Privatna arhiva 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com