dav

Jedan od najvećih njemačkih gospodarstvenika posjetio Imotski

Philipp Haußmann, vlasnik Grupacije Klett, jedne od najvećih izdavačkih grupacija u Europi, i općenito jedan od najvećih njemačkih gospodarstvenika, tijekom boravka u Hrvatskoj posjetio je Imotski i Imotsku krajinu.

Uz Haußmanna i Wolfganga Schultza, glavnog financijskog direktora grupacije, Imotsku krajinu posjetili su i Rok Kvaternik, direktor grupacije za središnju i jugoistočnu Europu, te predstavnici Profil Kletta, direktor Dalibor Greganić i direktor marketinga i promocije Krešimir Tomorad.

Tijekom boravka u Imotskoj krajini predstavnici grupacije susreli su se s Pericom Tuckom, predsjednikom Gradskog vijeća Imotskog, te Milom Hercegom, zamjenikom gradonačelnika susjednoga Vrgorca. Posebnu pozornost u Imotskoj krajini Grupacija Klett i Profil Klett posvetili su školama, učiteljima i učenicima. Posjetili su OŠ „Ivan Leko“ u Prološcu i OŠ „Stjepan Radić“ u Imotskom. Haußmann je tom prigodom istaknuo: „Naša grupacija djeluje u 19 država, uključujući i Hrvatsku. Moja je posebna želja bila posjetiti Imotski i sada se ta želja konačno ostvarila. Znao sam da postoji jaka veza Hrvatske i Njemačke, ali ovdje u Imotskom u to sam se posebno uvjerio. Siguran sam da će naše prijateljstvo i suradnja trajati dugo na obostrano zadovoljstvo.“

Od 2015. godine hrvatski izdavač Profil Klett djeluje kao član i predstavnik Grupacije Klett.

„Bilo nam je posebno zadovoljstvo posjetiti škole, razgovarati s ravnateljima i učiteljima te iz prve ruke vidjeti kako se učenici koriste našim tiskanim i digitalnim obrazovnim sadržajima. Čuli smo i vidjeli njihova zapažanja o stanju u obrazovanju i stvarnim potrebama jer upravo su učitelji i ravnatelji ti koji najbolje znaju što našoj djeci i učenicima treba kako bi bili spremni na sve izazove u budućnosti. Profil Klett će im kao i uvijek biti partner, snažna podrška i oslonac u svemu“, izjavio je direktor Profil Kletta Dalibor Greganić.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com