Svečana dodjela uvjerenja o osposobljavanju za pomoćnike/ce u nastavi

Centar za održivi razvoj organizira svečanu dodjelu uvjerenja o osposobljavanju za 13 pomoćnica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama u razvoju koje će se održati danas u 12 sati, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Imotski, Ulica Ante Starčevića 7, u Imotskom. Uvjerenja će uručiti g. Ante Lončarravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Svečana dodjela uvjerenja o osposobljavanju organizira se u okviru projekta „Nove vještine su moja šansa“, koji Centar za održivi razvoj provodi u partnerstvu s Učilištem VIRTUS – ustanovom za obrazovanje odraslih, Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i Centrom za ruralni razvoj CERURA. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.  

Projekt pridonosi rješavanju problema teške zapošljivosti nezaposlenih u nepovoljnom položaju na tržištu rada bez kvalifikacija ili s niskom razinom kvalifikacija s područja Imotske i Cetinske krajine s ciljem njihova osnaživanja, poticanja zapošljavanja i socijalnu uključenost.

Projekt će povećati zapošljivost i konkurentnost ciljne skupine dvojako:

  1. 40 nezaposlenih steći će kvalifikacije za deficitarna zanimanja na lokalnom tržištu rada čime će povećati šanse za zapošljavanje;
  2. nezaposlenima (50) u Imotskom omogućit će se korištenje nove usluge, kluba za zapošljavanje s kontinuiranom, stručnom i intenzivnom potporom u aktivnom traženju posla.

Uz osnaživanje nezaposlenih, ovim osposobljavanjem pomoćnika/ca u nastavi, pridonijeli smo uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u obrazovne procese, njihovom svladavanju socijalno-psiholoških prepreka te usvajanju nastavnih sadržaja. Pomoćnici u nastavi ključni su akteri u izgradnji inkluzivnog društva i okruženja pogodnog za socijalizaciju učenika s teškoćama u razvoju, stoji u priopćenju.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com