Nema ni smijenjene načelnice ni zamjenika: U Općini Lovreć radi samo komunalni redar

I dok nitko iz HDZ-a ne želi govoriti o Aniti Nosić, Lovrećani joj javno daju podršku i tvrde: “Nismo imali bolju načelnicu od nje”.

U Općini Lovreć danas je na svom radnom mjestu bio samo komunalni redar.  – Nema nikoga u zgradi, samo ja. Načelnica Anita Nosić nije došla, a njezin zamjenik Petar Petričević dužnost obnaša volonterski, on ni prije nije često dolazio. Tajnik Općine Mislav Karoglan od danas je na bolovanju – dočekao nas je Jozo Skender.

”Ovo je namještaljka” Komunalni redar dočekao je i poštara koji ni danas nije u Općinu donio rješenje Ministarstva uprave o tome da Anita Nosić nije više načelnica Općine Lovreć, ali to ništa ne mijenja. Dopis je, kaže nam, stigao elektroničkom poštom u ponedjeljak, krajem radnog vremena. Jedina žena u povijesti na čelu neke općine u Imotskoj krajini neslavno je završila svoj mandat koji joj je prestao silom zakona, nakon što je otkriveno da je odjavila prebivalište u Lovreću i prijavila se u Zagrebu kako bi ostvarila pravo na POS-ov stan u metropoli. Petar Petričević, koji bi trebao preuzeti dužnost načelnika, u Općinu nije došao, a nije odgovarao na telefonske pozive ni poruke, jednako kao ni dojučerašnja načelnica. Međutim, Lovrećani javno staju iza Anite Nosić. – Ona je jedno krasno dijete, pristojno, pametno i dobro odgojeno. Ja je dobro poznajem, bila sam joj učiteljica. Bila je izvrsna i u učenju i u vladanju. Do danas se nije promijenila. Ovo je namještaljka, ona je mlada i neiskusna i nasjela je. Trebalo je pričekati da se utvrdi njezina odgovornost, ona to nije zaslužila. Odlična je načelnica i čovjek prije svega. Brzo će ona naći novi posao, za nju će se otimati – tvrdi Ana Nikolić.

Ana Zaradić slaže se s njom i misli da Anita Nosić ne treba vratiti novac koji je dobila kao načelnica. – Zašto bi ga vratila? Pošteno ga je zaradila! Nismo imali bolju načelnicu od nje. Imamo najljepšu školu, dvoranu, crkvu. Zahvaljujući projektu “Zaželi” koji je pokrenula i ja sam se zaposlila – kaže Ana Zaradić.

Jelka Nikolić smatra da se cijeloj obitelj Nosić nanosi ogromna nepravda. – Pošteni su i dobri, stric joj je svećenik. Majka joj je bolesna, svi su izvan sebe zbog ove situacije i ne otvaraju vrata nikome. Pisalo se i da je u vezi s Milijanom Brkićem, a on je izvrstan prijatelj s njezinim ocem. I Brkić i Bandić. Nikada nijedan, kada se vraćao iz Hercegovine, nije prošao kroz Lovreć a da k njemu nisu svratili – kazuju nam naše sugovornice.

Marijana Trogrlić, jedina oporbena vijećnica u Lovreću među svim ostalim HDZ-ovcima, kaže da načelnica treba odgovarati za to što je učinila. Dobra načelnica – Mi smo u Općini imali slučaj da se jedna vijećnica HDZ-a udala i promijenila prebivalište. Došla je na sjednicu i na moje inzistiranje Općinsko vijeće je donijelo zaključak kako joj je automatizmom prestao mandat. Načelnica zna kakve posljedice donosi odjava prebivališta i zato me sve to čudi – kaže Trogrlić. I ona kaže da je Anita Nosić bila dobra načelnica, koja je uvažavala i njezine prijedloge kada su bili kvalitetno pripremljeni i obrazloženi.

– Načelnica je pogriješila, ali mislim da je ovaj njezin slučaj izvučen upravo sada zato što nekome u njezinoj stranci tako odgovara. Ona sigurno nije sama iz Lovreća došla u Zagreb, prijavila se i dobila stan, netko ju je posavjetovao i to joj omogućio. Država je samo zagrebla slučaj i ostavila ga prepustivši Općinskom vijeću odluku treba li ona vratiti novac koje je dobivala za plaću. To nije naš posao! Neka DORH, Povjerenstvo za sukob interesa i Ministarstvo uprave završe što su započeli – poručila je Marijana Trogrlić. Sudeći prema ograđivanju u splitsko-dalmatinskom HDZ-u na spomen imena Anite Nosić, vrlo vjerojatno čeka je izbacivanje iz stranke. Nitko o njoj nije htio javno govoriti, piše Večernji list.

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com