3
963

Stomatologija

Dentech je vodeća dentalna klinika u Hrvatskoj koja se nalazi u turističkom gradu Splitu, drugom najvećem gradu u Hrvatskoj. Ova se klinika bavi različitim granama stomatologije te pomažu pacijentima iz Hrvatske i iz drugih dijelova svijeta s njihovim stomatološkim potrebama.

Ovo je klinika s 20 godina iskustva i više od 4000 pacijenta iz 16 različitih zemalja svijeta. Zaradili su pečat izvrsnosti 2018. godine koja samo dokazuje predanost ove dentalne klinike. Dentech ima posebne pogodnosti koje možete dobiti dolaskom u kliniku poput sve dentalne usluge na jednom mjestu, besplatnog prvog pregleda i konzultiranja, posebnih popusta na pakete stomatoloških usluga, opremljenosti najnovijom opremom i dijagnostikom, organiziranja prijevoza i smještaja ako niste iz Splita, prevoditelja (za hrvatski, engleski, talijanski ili njemački jezik), plaćanja usluga gotovinom ili karticom, popusta za parove, itd.

Dentalna klinika Dentech ima stručnjake za mnogo dentalnih područja poput implantologije, estetske stomatologije, protetike, oralne kirurgije, endodoncije, parodontologije, ortodoncije te pedodoncije. Ova područja pomažu u rješavanju različitih problema od izbjeljivanja zubi i postavljanje implantata pa sve do parodontologije koja se bavi parodontitisom i pedodoncije koja se bavi dentalnim zdravljem najmlađe dobi.

Isto tako, s obzirom na to da su smješteni u turističkom gradu, odlučno su ukomponirali i dentalni turizam, kao brzo rastući fenomen zdravstvenog turizma, u svoju kliniku. Ovom uslugom pozivaju ljude iz različitih dijelova svijeta da dođu riješiti svoje dentalne probleme u Dentechu te da istovremeno uživaju u odmoru i atrakcijama koje Split nudi.

Web stranica Dentecha odlično je mjesto za buduće pacijente jer ovdje možete lako naći kontakt i različite informacije o klinici koje su pacijentu potrebne kako bi saznali što više o ovoj dentalnoj klinici. Isto tako, imaju blog koji pokriva mnogo tema o dentalnoj medicini te recenzije pacijenata o svojim iskustvima u dentalnoj klinici Dentech.

Kako izliječiti upalu zubnog mesa

Ako primijetite da vam krvare desni kada perete zube ili čistite koncem to mogu biti bitni znakovi upozorenja da imate upalu zubnog mesa. Ovo je jedna od uobičajenih bolesti na svijetu i najčešća bolest usne šupljine te je nakon 40-ih čest razlog ispadanja zubi.

Razlozi nastajanja upale zubnog mesa najprije je nedovoljna higijena usne šupljine, gingivitis, nova četkica, čišćenje koncem, pušenje, hormonalne promjene (kod žena, trudnica ili adolescenata, lijekovi), zubni kamenac te slabi imunitet. Isto tako, upala desni može sama biti uzročnik nekih bolesti poput dijabetesa, povećanje krvnog tlaka, povećani rizik od srčanog udara, bolesti reproduktivnih ili respiratornih organa.

Nehigijena zubi može dovesti do prve faze upale zubnog mesa, a to je gingivitis „prljavi usta“. Nastaje kada se proteini iz hrane lijepe za zube te se počnu skupljati bakterije. Ovakav lakši oblik gingivitisa ima 95% stanovništva te se može lako izliječiti. Upalu zubnog mesa najčešće uzrokuje plak. Krvarenje zubnog mesa najčešći je simptom gingivitisa te do njega dolazi zbog bakterija u plaku koji se nalazi uz korijen zuba te tako dolazi do uništavanje tkiva i, na kraju, do upale. Međutim, problemi nastaju kada se zanemaruje ovaj lakši oblik gingivitisa te se on razvije u nešto ozbiljnije poput nekrotičnog ulceroznog gingivitisa. Ovaj oblik se teže liječi i može dovesti do sljedećih još ozbiljnijih faze, a to su paradentoza, ispadanja zubi ili gangrena.

Simptomi upale zubnog mesa uočava se crvenilom, boli, krvarenjem i osjetljivosti. Među prvim simptomima koje se mogu uočiti je promjena izgleda zubnog mesa jer poprima žutu boju i postaje mekano. Drugi simptomi su škakljanje među zubi, osjetljivost na hladno i toplo, te već spomenuti simptomi crvenilo, bol, oticanje te krvarenje. Kod kroničnih oblika upala, zubno meso se može početi povlačiti uz zub ili može doći do klimanja zubi. Kod povlačenja zubnog mesa, gornji dijelovi zuba postaju goli i to povećava rizik od karijesa jer nemaju više nikakvu zaštitu. Najčešće je posljednja faza upale zubnog mesa klimanje zubi te njihovo ispadanje.

Liječenje upale zubnog mesa mora započeti odlaskom stomatologu kako bi se procijenila faza upale. U početnim fazama cilj je smanjiti broj bakterija zbog kojih se stvara upala te se ti simptomi mogu lakše izliječiti prirodnim pripravcima poput oni s kaduljom kao glavni sastojak. Kadulja je ljekovita biljka koja sadržava sastojak koji djeluju antibakterijski pa i protuupalno. Ona djeluje na usnu šupljinu tako da uništava bakterije, smanjuje crvenilo i bol te tako sprječava daljnje razvijanje.

Više o ovoj, kao i o ostalim temama o stomatologiji, možete pročitati na Dentis.hr.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com