Smanjen promet na graničnim prijelazima

Nako subotnje “zavrzlame” oko zatvaranja granice sa susjednom Bosnom i Hercegovinom ,te konačno i detaljnog objašnjenja ministra Božinovića o režimu prometavanja sa susjednom državom,u ponedjeljak je stanje na graničnim prijelazima normalno.Osim što je drastično smanjen promet,a samim time i prelazak granice,sve službe s naše strane granice rade u skladu sa dobivenim uputstvima.

Pregledavaju se putnici iz susjedne države koji ulaze u Hrvatsku,detaljno se provjerava njihov identitet i ako se ustanovi da su bili u područjima pod zarazom ,a traže ulazak u Hrvatsku,slijedi im pregled sanitarne službe,izdavanje riješenja o bezuvjetnoj 14-dnevnoj samoizolaciji s točnom adresom.Ukoliko su putnici u tranzitu kroz Hrvatsku ,evidentira se točan naziv graničnog prijelaza na kojemu će izići iz Hrvatske.

U ponedjeljak takvih slučajeva dok smo bili na granici nije bilo.Djelatnici policije i carine imaju urednu opremu,maske za lice,rukavice,dezinfekcijska sredstva.Što se pak tiče onih koji svoja radna mjesta imaju s obje strane granice isti nisu imali nikakvih problema s prijelazom,Prema tome,granica je još uvijek otvorena i za sada nema nikakvih ograničenja.Također desetak kamiona iz susjedne države čeka na proceduru carine kako bi mogli nastaviti put do svojih odredišta.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Smanjen promet na graničnim prijelazima

  1. u subotu su se zatvorile granice s bosno i hercegovinom,a ujutro su se botvorile zaboravio plenković na svoje biračle u bh

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com