2
408

Uhodava se online nastava

Iako je u početku zbog zagušenja sustava veza bilo poteškoća,uhadava se on- line nastava u svim našim školama .Tako u našoj najvećoj osnovnoj školi Josip Vergilij Perić virtualna suradnja nastavnika i učenika je vrlo dobra.Kako se odvija nastava objasnila nam je ravnateljica škole prof.Monika Pavlović Grabovac.

Virtualnu zbornicu OŠ “Josip Vergilij Perić” za učitelje uspješno sam  kreirala krajem prošlog tjedna u sustavu Office 365 koristeći aplikaciju Microsoft Teams.  Nakon prevelikog opterećenja zbog ažuriranja i nadogradnje Office 365 sustava, koje je bilo osobito izraženo tijekom prošlog vikenda, u ponedjeljak, 16.03.2020., svi razrednici predmetne nastave uspješno su kreirali virtualne učionice za svoje razredne odjele. U utorak, 17.03.2020., razrednike i predmetne učitelje sam uputila da izvrše provjeru sustava tako da su većinom jučer napisali uvodne objave, a sinoć poslali učenicima nastavne materijale sukladno našem redovnom Školskom rasporedu za srijedu. Danas je sustav od 8 sati ujutro bio dosta opterećen zbog prevelikog simultanog broja prijava na razini države. Međutim, većina učitelja se uspješno prijavljuje, pogotovo putem aplikacije Microsoft Teams instalirane preko pametnih telefona. Razrednici imaju uglavnom dobre povratne informacije i od učenika, iako se neki otežano prijavljuju u sustav. Savjetujemo učenike  da budu uporni tijekom cijelog dana jer se nastava ne odvija u realnom, nego u virtualnom vremenu.

Što se tiče razredne nastave, učenici prate nastavni program na HRT 3, a učiteljice su kreirale WhatsApp grupe za roditelje kojima daju dodatne upute za učenike.

U slučaju zastoja sustava, učitelji predmetne nastave će materijale učenicima slati putem e-maila, a učenici mogu pratiti i nastavu putem Sportske televizije tako na imamo alternativne načine koji su nam na raspolaganju.” – izjavila je Monika Pavlović Grabovac,  ravnateljica OŠ “Josip Vergilij Perić”.

 
Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com