Dr. Ante Rebić uputio poruku svim Imoćanima

Dr. Ante Rebić uputio je priopćenje svim Imoćanima. Dopis prenosimo u cijelosti:

Pišem ovo kao liječnik specijalizant pulmologije svim dragim ljudima iz Imotske krajine i svima ostalima koji čitaju ovu poruku. Situacija s COVID-19 je ozbiljna. Naporima zdravstvenog sustava Hrvatska ima još relativno malen broj zaraženih ovim opasnim virusom. Ali to visi o niti. Niti koju uz napore zdravstvenih djelatnika čini odgovornost i ponašanje sviju nas, malih ljudi. Svi mi možemo tu nit učiniti debljom i jačom. Molim vas, budite oprezni i odgovorni!

Postupajte prema porukama Stožera civilne zaštite RH:

-Ukoliko ste u SAMOIZOLACIJI NIKAKO ali NIKAKO ne idite u javnost. Kao što je prof. Alemka Markotić rekla to je kao da držite pištolj i hoćete nekoga ubiti svojom neodgovornošću.

-RODITELJI- možete prati ruke koliko god hoćete i nositi maske – ukoliko vam se djeca igraju sa drugom djecom, potencijalna zaraza se širi – svi znamo kako se respiratorne infekcije brzo šire među djecom- COVID-19 je ista stvar. Ako baš ne mogu biti doma izvedite ih negdje u prirodu gdje su samo sa vama i nemaju dodir sa drugima! RODITELJI su odgovorni za ponašanje djece, a ne djeca.

-STARIJE OSOBE – nažalost u ovoj grupi COVID-19 je najopasniji, te često i SMRTONOSAN – navedene skupine se moraju odvojiti od dodira sa drugim ljudima i tako se zaštiti. Kome treba pomoć pomognite, postoje preporuke kako to učiniti od Crvenog križa.

-WHATSAPP, INSTAGRAM, FACEBOOK – ne vjerujte svemu što nije službeno ili bez potpisa. Čuo sam za X meni poznatih ljudi da su zaraženi a navedno se nije pokazalo istinitim. Poštujte privatnost oboljelih. Što bi bilo da se vi zarazite pa krenu o vama priče i stigma? Svi mi možemo postati COVID-19 slučajevi.

-Molim vas na kraju OSTANITE KUĆI! Znam teško je, ali svi mi možemo pridonijeti da nas manje oboli i umre. To je trud koji ćemo cijeniti svi mi iz zdravstvenog sustava ukoliko nam se smjene i dalje budu brojale u satima a ne danima, a umrli u Hrvatskoj u pojedinačnim brojevima a ne tisućama

Uređujte vrt, čitajte, kuhajte, družite se s vašim obiteljima, molite, igrajte društvene igre, vježbajte kod kuće… Ali ostanite kući i ne zovite goste.

Imoćani budite primjer.

A.Rebić, liječnik

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com