Grad Imotski donio plan mjera pomoći u suzbijanju šteta od koronavirusa

Iz ureda Gradonačelnika grada dobili smo i ispravak  Odluke o mjerama  pomoći u suzbijanju  štete od korona virusa na području grada Imotskog.
 
U ispravku stoji da se djelatnicima  u gradskoj upravi kao i dužnosnicima ,potom djelatnicima  u gradskim ustanovama  i gradskoj tvrtki plaće smanjuju za 20 posto bruto .

Starije…

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić predočio je u ponedjeljak izjutra na konferenciji za novinare Mjere pomoći u suzbijanju šteta od koronavirusa na području grada Imotskog.
Donosimo kompletan prikaz navedenih mjera:
-Nakon sveobuhvatne analize i dogovora sa svojim najbližim suradnicima odlučio sam donijeti mjere pomoći građanima grada Imotskog u cilju smanjenja štete nastalih pandemijom,koronavirusa s naglaskom na ona područja koja nisu obuhvaćena programima mjera koje je Vlada REpublike Hrvatske donijela na svojim posljednjim sjednicama.Paket mjera se sastoji od mjera štednje ,te od mjera pomoći za ranjive skupine.
Mjere štednje podrazumijevaju rezanje svih izdataka koji to dopuštaju.Tako će se neto plaće djelatnicima u gradskoj upravi,gradskim ustanovama i gradskoj tvrtki smanjiti za 20 posto(izuzev plaća komunalnim radnicima na prikupljanju otpada i čistačicama) , te u ovoj godini neće biti isplate regresa božičnica ni nadoknada..Smanjit će se planirani troškovi za manifestacije i troškovi reprezentacije ,troškovi javne rasvjete ,održavanje javnih površina ,programska sredstva financiranja rada udruga na model tri plus tri mjeseca .Odgodit će se sve kapitalne investicije osim onih koje su od vitalnog značaja i one koje se sufinanciraju nacionalnim i EU sredstvima.
Programi socijalne i pronatalitetne politike neće se mijenjati ,tako da će se i dalje isplaćivati nadoknada umirovljenicima.Na slijedećoj sjednici GRadskog vijeća gradonačelnik će predložiti ukidanje vijećničkih nadoknada i usmjeravanje sredstava u korist proračuna Gradskog društva Crvenog križa Imotski.
Mjere pomoći za ranjive skupine podrazumijevaju mjere od kojih su neke već na snazi,a to su oslobađanje roditelja plaćanja participacije dječjeg vrtića za period u kojemu djeca ne pohađaju vrtić zbog pandemije koronavirusa i oslobađanje plaćanja parking prostora u periodu od tri mjeseca..Uz navedeno već aktualna oslobađanja ,svi iznajmljivači javnih površina će se osloboditi najma za tekućuz godinu ,odgodit će se plaćanje komunalne nadoknade po modelu tri plus tri mjeseca svim pravnim subjektima kojima je na snazi zabrana rada ,odgodit će se odnosno prekinuti prisilna naplata svim pravnim subjektima ,osim u iznimnim slučajevima.Svi oni koji su obuhvaćeni Odlukom Stožera civilne zaštite RFepublike Hrvatske o zabrani rada biti će oslobođeni plaćanja odvoza komunalnog otpada dok su mjere zabrane na snazi..Razviti će se također i dodatni programi pomoći kroz rad Gradskog društva Crvenog križa. Čini se kako je grad Imotski među prvima u županiji donio ove mjere.. ,izjavio je imotski gradonačelnik Ivan Budalić.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com