Oporbeni vijećnici poručuju: “Izgleda kao da u Imotskom vlada totalitarizam!”

Oporbeni vijećnici Grada Imotskog uputili su priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti:

Vratimo sridu u Imotski
 
Nedavno smo zajedno sa kolegama iz Mi za Im predali zahtjev za žurnim sazivanjem sjednice GV na kojoj bismo svi skupa donijeli mjere pomoći gospodarstvenicima koji ne mogu obavljati svoje djelatnosti zbog pandemije virusa Covid 19. 
Htjeli smo da svi skupa sjednemo i zajedničkim snagama donesemo mjere koje će pomoći ionako nikakvom gospodarstvu. 
Naš zahtjev je naravno ignoriran i kao vrhunac cijele priče, gradonačelnik je danas “donio mjere” pomoći u suzbijanju štete.
 
Mjere donosi Gradsko vijeće, a gradonačelnik ih izvršava. Gradonačelnik može samo smanjiti osnovicu plaće zaposlenicima Gradske uprave i dati prijedloge mjera Gradskom vijeću i Upravnim vijećima pojedinih ustanova. 
Izgleda u najmanju ruku kao da u Imotskom vlada totalitarizam.
U dotičnim mjerama gradonačelnik predlaže ukidanje vijećničkih naknada koje iznose 500 kn po vijećniku i preusmjeravanje tih sredstava u korist Gradskog poduzeća Crveni križ Imotski. 
Otkud mu pravo da na populistički način bez ikakve vizije upravlja naknadom koja pripada vijećnicima?
Zanimljivo je to da se gradonačelnik dotaknuo vijećničkih naknada, a zaboravio je svoju volontersku naknadu (od skoro 7000kn), naknade dogradonačelnika, predsjednika i podpredsjednika GV i članova nadzornih odbora.
Bilo bi lijepo da svi skupa budemo solidarni i odreknemo se svojih naknada u ovim teškim vremenima i preusmjerimo ih u mjere koje će očuvati radna mjesta. 
Usporedbe radi, Grad Imotski gradonačelnikova volonterska naknada mjesečno košta skoro kao zbroj svih vijećničkih naknada. 
 
Vijećnici sa NL Ivice Kukavice i vijećnici Mi za Im se odriču svoje vijećničke naknade i tražimo da se planirana sredstva preusmjere kao početno ulaganje u projekt stvaranja web shopa “Srida u Imotskom”. Na jednoj od prošlih sjednica kolega Ivan Livajić i Bruno Rebić su tražili da se napravi spisak svih OPG-ova na području Imotskog i da im Grad sufinancira izradu zajedničke web stranice. Prijedlozi naših kolega kao i svi ostali koje predloži oporba nisu uopće stavljeni u razmatranje.
Web shop nije samo priča koja je proizašla zbog korona virusa već dugoročno ulaganje koje će omogućiti domaćih proizvođačima da plasiraju i prodaju svoje proizvode.
Smatramo da je ovo pametan i održiv projekt koji će omogućiti da vratimo sridu u Imotski! 
 
Oporbeni vijećnici,
Ivica Kukavica
Bruno Rebić
Ivica Kvesić
Ivan Livajić
Mara Gadžo
Mario Milas
Marina Perković-Šantar
Nediljko Škeva
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com