“Imotski sokolovi” se osvrnuli na izjavu Zorana Milanovića

Udruga “Imotski sokolovi” uputila je dopis za medije kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovani predsjedniče Zorane Milanoviću,

S obzirom na spornu i sramotnu izjavu koju ste dali u javnosti, a tiče se spomen-ploče Hos-a u Novskoj obraćamo Vam se u ime udruge „Imotski sokolovi“.

U Vašim izjavama usmjerenim protiv Hos-a, hrvatskih branitelja, a time i hrvatske države daju se iščitati zle namjere poistovjećivanja hrvatskih branitelja s ustašama. Naime, hrvatski branitelji nisu i nikada neće ni biti ono što vi želite. Zle namjere da se pozdrav „Za dom spremni“ sotonizira i stavlja u kontekst s NDH nisu legitimne i neće proći jer Hrvati su uvijek bili i bit će za dom spremni. Uzevši u obzir Vaše godine, obrazovanje te uloženi trud Vaših roditelja, dolazi se do zaključka – „uzalud bačen novac“. 
Hrvatski branitelji su uvijek branili svoj dom i tako će biti ubuduće. Nisu napadali niti otimali tuđe. Vaš osobni problem je viđenje ustaša u svemu što je hrvatsko, iako je ustaški pokret postojao u drugom svjetskom ratu i od tada je prošlo velikih 75 godina.
Zorane Milanoviću, niste dostojni hodati hrvatskom zemljom, zemljom natopljenom krvlju hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja.
I na kraju, slučajni predsjedniče, Vi ste sramota hrvatskoga roda.

Predsjednik UHD Imotski sokolovi
Dubravko Šumanović”

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

One Response

  1. Niki

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com