6
1566

HPO Gradska glazba Imotski snima pozdrav Europi

Iz Ureda delegacije Europske unije  u Ženevi na e-mail Hrvatskog puhačkog orkestra Gradske glazbe Imotski 26. travnja došao je uistinu lijep i iznenađujući poziv. Predstavnica Ureda Nadja Krotow  piše:

-Moje ime je Nadja iz delegacije EU  u Ženevi. Kako se bliži Dan Europe još uvijek žalimo  što ovaj put s Vama ne možemo imati koncert. Iako nam situacija  još uvijek ne dopušta  da planiramo neka velika okupljanja, budite sigurni  da ćemo za kasnije  u godini istražiti načine  na koji ćemo dovesti Imotski puhački orkestar u Ženevu. U međuvremenu, planiramo organizirati malu “virtualnu” proslavu Dana Europe 9. svibnja. Zbog toga sam htjela vidjeti s vama imate li snimku “Ode radosti” ili mogućnost snimanja filma, s nekoliko vaših glazbenika, cca. 3 minute “Ode radosti”?

Možda neki od vaših glazbenika imaju pogodne uvjete u svojim domovima; Ne znam možete li se već ponovno sresti. Ne mora biti vrlo razrađen, a možda imate mogućnost kombiniranja zasebnih videozapisa u ovom stilu, ali naravno na puno jednostavnijoj skali. Javite nam je li to moguće za vas prije nego što započnemo s planiranjem.

Nadamo se da je ovo način da vaš orkestar i hrvatsko predsjedništvo EU-om još uvijek uključite u virtualnu poruku za Dan Europe. Srdačan pozdrav, stoji u e-mailu iz Ženeve.

-Dakako da nas je ugodno iznenadio ovaj mail. Na jedan način to nam je i satisfakcija za propušteni veliki koncert u poznatom Victoria Hallu u Ženevi gdje je nastupala svjetska glazbena krema. Mi smo u ponedjeljak  4. svibnja u 19 sati trebali održati veliki koncert i započeti ga himnom EU Odom radosti.Zamislite, orkestar iz malog Imotskog svojim muziciranjem čestita Dan Europe .Usuđujem se kazati uz ovih šest osvojenih titula hrvatskih prvaka to bi bio jedan od najvećih priznanja našoj glazbi koja ove godine na ljeto slavi svoj 150-ti rođendan. No, koronavirus je  spriječio odlazak u Ženevu, ali smo u naknadnim kontaktima poručili organizatoru da ćemo na naš način snimiti tro minutni spot i poslati ga njima  kako bi bio i predstavljen  kao svojevrsna čestitka svim državama Europe . Stoga smo se potrudili maksimalno u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo to i realizirati. Hitno smo zatražili i dobili dozvolu od našeg imotskog Stožera civilne zaštite, angažirali naše članove, obavili potrebne vježbe i to u skladu sa svim preporukama socijalnog distanciranja te u  ambijentu našeg ljepotana Imotskog snimili taj spot. Htjeli smo da se uz zvuke Ode radosti  i pokažu ljepote Imotskog, svjesni da zastupamo ne samo naš grad, već i našu Hrvatsku kao predsjedavajuću Vijećem Europske unije. Obišli smo instrumentima i  notama Ode radosti naša jezera, naš kameniti grad, ali i ljepote cijele Imotske krajine, Prološko blato, Lokvičićka jezera, jezero Ričice, Imotsko polje. Iskoristili smo svaki kadar naših profesionalnih snimatelja  da Europi pokažemo jedan od njenih najljepših kutaka. Stoga smo i ponosni što ćemo spotom iz Imotskog 9. svibnja čestitati  Dan Europe.,riječi su prof. Ivana Glibote,kapelnika imotske glazbe.

 

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

One Response

  1. Marko

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com