Hitna sanacija oštećene kanalizacijske mreže

Vijest koju nam je jutros poslao Zdravko Rašić čija je kuća tik uz rijeku Vrljiku, o njenom zagađenju fekalnim vodama,zasigurno da je izazvala veliku pozornost Imoćana.
Na svu sreću stanje se za sada primirilo i prema onome što smo vidjeli,te prema tvrdnjama odgovornih u Vodovodu Imotske krajine,rijeka Vrljika neće biti ugrožena.


Dakle, već prije nekoliko dana došlo je do puknuća cijevi u kanalizacijskoj mreži koja od crpne stanice broj 4 vodi poljem do glavne mreže koja ide ispod asfaltne prometnice Proložac – Glavina Donja.
-Mi znamo za taj problem i već nekoliko dana vršimo ispumpavanje fekalnih voda sa crpne stanice broj četiri.Istina jedan dio kanalizacije izbio je na površinu na poljoprivredna zemljišta privatnika.Danas ćemo pojačati ispumpavanje,a onda predstoji i kompletna sanacija toga dijela oštećene mreže.Što se tiče rijeke Vrljike ona ni u kom slučaju nije ugrožena ,jer je jedan mali dio onešićenih voda izbio sa druge strane rijeke i ne ulazi u njeno korito, riječi su direktora Vodovoda Imotske krajine ing.Luke Ćorića.


I gradonačelnik Ivan Budalić zajedno sa stručnjacima Javne ustanove More i krš obišao je crpnu stanicu 4,kao i dio rijeke Vrljike gdje je došlo do izbijanja fekalnih voda.
-Uvjerio me direktor Vodovoda Imotske krajine da je sanacija u tijeku i da nema govora o nekom onečišćenju Vrljike.Sanacija će potrajati ,a mi ćemo sa stručnjacima ustanove More i krš pratiti cijelu situaciju ,izjavio je gradonačelnik Budalić.

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com