Anitinih 25 vrsta ruža

U nastavku naše priče o lijepo uređenim okućnicama po Imotskoj krajini,nakon dva primjera iz Imotskog,otišli smo do Druma.Pozvani smo od susjede Anite Mikulić,jer eto ona neće da se diže puno pompe oko njezine lijepe okućnice.
A ta okućnica  zaista je lijepa,posebno zato što je prirodna,nenametljiva i izvorna.Naime, Anita je iskoristila  sjeverni dio prostora oko svoje kuće koji je vrlo kamenit te tu  svaki  i najmanji pedalj zemlje oplemenila cvijećem.Kamen i cvijeće ,pun pogodak.
-Imam čak 25 vrsta ruža, jasmina, tulipana, ljiljana,karanfila nekoliko vrsta,prkosa,zvončića,imam i noćnu damu cvijeće koje cvjeta samo noću,kaktuse,irise,lale,đirane u raznim  bojama,ma još mnogo toga.
Izvan moga cvjetnjaka su stabla višanja i trešanja i kada to sve procvjeta ,to je pravi moj mali cvjetni raj.Jedino suprug negoduje jer potrošim malo više vode.Gdje vidim zanimljiv kamen donesem ga doma i on je uz cvijeće pravi ukras.Svoj  cvjetnjak  uređujem već punih 12 godina i nema dana kada u njemu nisam najmanje tri sata,veli nam Anita .
I doista onako izvoran u pravom okružju kamena Anitin cvjetnjak uistinu je lijep, i na poseban način oplemenjuje njenu jednokatnicu ,a kako je i u blizini prometnice podosta zaljubljenika u cvijeće zastane kako bi pogledali njen vrt.Svaka čast Anita.
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com