OTVARAJU SE KINA I KAZALIŠTA Gledatelj na svakom trećem mjestu u svakom drugom redu: Evo kako će se morati sjediti

Ovaj tjedan s radom kreću kina, kazališta i druge kulturne manifestacije, ali uz mjere. Ulazit će jedna po jedna osoba, na ulazu će svi dezinficirati ruke, a u publici je obavezan razmak od metar i pol. Što znači – gledatelj na svakom trećem mjestu u svakom drugom redu.

No ove odluke se ne odnose na multipleks kina u trgovačkim centrima koja imaju ograničen broj ljudi. Multipleksi se sada okreću drive-in kinima koja su zaživjela zbog zatvaranja klasičnih kinodvorana. Također, nema ni novih filmova.

Kod kašljanja i kihanja usta i nos prekrivaju se laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem te treba dezinficirati ruke. Pri kašljanju i kihanju treba okrenuti lice od drugih osoba.

Preporučuje se korištenje maske za lice tijekom ulaska, boravka i izlaska iz prostora, osim izvođača u trenutku izvedbe.

Održavanje koncerata i drugih programa

Razmak od 2 metra preporučuje se između pjevača i glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporučuje se razmak od 4 metra između publike i izvođača na sceni, piše Index.

Preporučuje se, ako postoji mogućnost, organiziranje umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija na otvorenom. Preporučuje se unaprijed označiti sva sjedeća i stojeća mjesta međusobno udaljena najmanje 1,5 metar te ograničiti ulazak na najviše onoliko posjetitelja koliko ima označenih mjesta. U zatvorenom prostoru preporučuje se omogućiti isključivo sjedeća mjesta, piše Dalmacija danas. 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com