education, elementary school, learning and people concept - group of school kids sitting and listening to teacher in classroom from back

Učenici od 1. do 4. razreda vraćaju se u škole

U školske klupe danas se vraća većina učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Prije nekoliko dana i ministrica i premijer i Hrvatski zavod za javno zdravstvo poručili su da je škola sigurno mjesto kao i dom. Većina roditelja će ih poslušati, ali ima i onih koji nisu u to sigurni. Posebno su, kako su izvijestili u jučerašnjem središnjem Dnevniku HRT-a (IMS), zbunjeni mali prvašići.

Baš su oni većinu svog kratkog školovanja, zbog epidemije koronavirusne bolesti i štrajka, proveli kod kuće.

I djedovi i bake, baš kao i roditelji, povukli su dio tereta nastave na daljinu. Svi se slažu, ovo je svakako novo iskustvo. I svi su preuzeli dio tereta.

Nakon poprilično zbunjujućih izjava proteklih tjedana ne treba čuditi kako je roditeljima teško donijeti odluku – poslati dijete u školu ili ne. No, kako je doznala HRT-ova novinarka Sunčica Findak, većina će ipak to učiniti.

No sada je došlo vrijeme da netko preuzme do kraja i odgovornost i jasno kaže – je li odlazak učenika razredne nastave u škole obvezan, od kada i do kada. Bez dodatnih zbunjivanja o ispričnicama, liječničkim potvrdama i mješovitom modelu obrazovanja. Ili moraju u škole ili ne. Jednostavno pitanje, koje traži jednostavan odgovor, zaključili smo jučer u Dnevniku HRT-a (IMS), piše HRT

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com