7
7377

Imotski ugostitelj uputio demant na članak o imotskom noćnom životu

Imotski ugostitelj Ante Aračić poslao je demant na objavljeni članak “Kaos na imotskim ulicama ovaj vikend: podnesene četiri prekršajne prijave”. Dopis prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Sukladno  Zakonu o medijima RH ,konkretno  “Pravom na ispravak objavljene informacije”,  molim Vas  objavite ispravak I očitovanje o  tekstu  objavljenom  na portalu Vašem vlasništvu.

Kaos na imotskim ulicama ovaj vikend: podnesene četiri prekršajne prijave

Ja Ante Aračić I moja obitelj,  vlasnici smo  ugostiteljskog objekta  Zebra u ulici Ante Starčevića u Imotskom već gotovo trideset  godina  ,te se osjećamo  kompromitirani I prozvani u članku koji je objavljen na vašem portalu radioimotski.hr, pri čemu je iznešena gomila dezinformacija I neistinosti od  strane autora istoga.

Naime  ,autor članka  izvještava  o stanju u gradu opisujući ga kao  KAOS situaciju koja eskalira, iako ne navodi   na kakvu vrstu kaosa I eskalacije  misli,  čime u široku  javnost šalje   pogrešnu  sliku iz grada Imotskog ,  narušavajući  mu ugled I pri tome  čineći mu nemjerljivu  I nepopravljivu štetu , stavljajući ga u kontekst sredine  koju bi svakako trebalo izbjegavati . Autor ga opisuje kao grad u kojem vlada  “kaos”, iako je iz  Turističke zajednice grada  više puta pokušavano, pa I u vašem mediju grad  Imotski predstaviti  kao poželjno turističko odredište ,  uspoređujući ga čestoputa  s  obližnjom Makarskom  ,naprimjer.

 Smatrajući spomenute navode zlonamjernima I nekorektnima prema gradu Imotskom predstavljajući ga gradom slučaja, osjećam potrebu reagirati  kao građanin I ugostitelj  koji ,kako sam već spomenuo, kroz obiteljski ugostiteljski posao   posluje tridesetak godina I uredno plaća poreze, doprinose I ostale obveze kako prema državi, tako I prema gradu Imotskom, bez ijedne kune duga , imam dopušteno radno  vrijeme , sve potrebne  ateste , zapošljavamo naše sugrađane,vlastiti k apital ulažem u posao I nastojim biti maksimalno korektan u svakom smislu.

 Iz navedenoga  ne želim dopustiti  da  se mene kao građanina I poduzetnika koji živi i od turizma ,kao I  moje kolege,  poslovno degradira I onemogućuje nam se  rad u djelatnosti za koju smo  registrirani,  orkestriranim I  sustavnim klevetanjem I  maltretiranjem  od strane nelegalnih , samoprozvanih “Udruga zabrinutih građana”, koji me otkako sam površinski proširio svoj kapacitet djelatnosti,  iz njima poznatih razloga prozivaju  I lažno prijavljuju  nadležnim tijelima, znajući da isti moraju reagirati  po prijavi na  svaki opravdan ili neopravdan poziv, ujedno  kompromitirajući I službe koje   bjesomučno nazivaju I na njih  vrše pritisak.

Mnogi od tih  “Zabrinutih građana”,kako ih autor sam  naziva, unatoč njihovoj nelegitimnosti I time nelegalnosti ,  očito nikada nisu posjetili niti jedan turistički grad , od zagrebačkih zona poput Cvjetnog trga, Tkalčićeve ulice, londonskih pubskih regija, praških pivnica I da ne nabrajam unedogled , gdje se  sav “šušur” I okupljanje mladih odvija u užim gradskim centrima. U istim tim centrima   žive I njihovi žitelji  ,no oni  se ne nazivaju “Zabrinutim  građanima ” ,već stanovnicima centra ,  gdje  se zabavljaju I mladi I stari  I ta je slika tipična za cijeli svijet ,  osim za Imotski. Ta se pojava u urbanim zonama  ne naziva  eskalacija  ni kaos  , već   noćni život grada I u mnogima nije rezervirana isključivo za vikend , nego kroz cijeli tjedan.  U konačnici obližnja Makarska svjedoči tome  , gdje se može doživjeti  I vidjeti kako se ljudi zabavljaju u mjestu s prepunim  hotelimai I gradskom jezgrom punom domicilnog stanovništva  .

I tamo  Zabava eskalira do sitnih noćnih sati. I tamo se zasigurno dogodi pokoja prekršajna prijava, ali se to  ne naziva eskalacijom  kaosa.

Nakon iznesenog  ,ostaje mi samo pretpostaviti, jer drukčije objašnjenje nemam, da nekoliko pojedinaca koji obitavaju u centru grada ,  naše mjesto , naš Imotski ,koji  se konačno malo probudio  , u koji se mladost počela vraćati  radi nekoliko novih sadržaja, pojedinci po svaku cijenu  žele učiniti pustim I praznim, kako bi isti ti doživjeli eskalaciju vlastite zadovoljštine I mirnog sna u večernjim satima, na uštrb stotina mladih koji samo žele malo se proveseliti  u svome  gradu, no nažalost  oni što ga smatraju svojim vlasništvom to im ne dozvoljavaju.

Iz svega  proizlazi da je očito bolje  da mladi subotnji izlazak  provode iza granice Lijepe naše, gdje mogu piti I uživati u glazbi do zore , bez ikakvih ograničenja  I u jutarnjim  se satima vraćati  u svoj grad   uz Božju pomoć, kako bi  “zabrinuti građani” mogli imati miran san.  Oni su ipak najvažniji za grad .Njihova je misija  gradsko središte  opet učiniti  “zonom   duhova”,a mi ugostitelji bi šutke trebali sve promatrati I  plaćati poreze na prazne stolice I osigurati plaću onima koji nam brane raditi.

Ante Aračić-ugostitelj iz Imotskog”

Foto: Internet 

 

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com