Novi režim na graničnim prijelazima

Sukladno novoj odluci Stožera civilne zaštite RH, od ponoći je na snazi novi režim na graničnim prijelazima. Sve osobe koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije, prilikom ulaska u Hrvatsku moraju nužno u samoizolaciju 14 dana. 

Mladen Bužančić, voditelj Službe za granicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske u Dnevniku Nove TV otkrio je na koga se te mjere ipak neće odnositi.

“Granična policija je spremna. Svi koji od 25. lipnja iz tih zemalja uđu u RH moraju biti svjesni da im slijedi samoizolacija. Postoje izuzeci koji se odnose na one koji zbog prirode posla i životnih okolnosti neće morati u samoizolaciju, a među njima su prekogranični radnici i oni koji tranzitiraju kroz te četiri zemlje i kroz Hrvatsku”, objašnjava Bužančić te apelira da se putovanja svedu na najmanju moguću mjeru

Upitan što će biti s onima koji u Hrvatsku iz četiri zemlje u regiji u Hrvatsku dolaze zbog sahrane ili brinu o starijem članu obitelji, Bužančić odgovara kako se i oni ubrajaju u izuzetke te neće morati u samoizolaciju. 

“Ako su u pitanju neodgodivi osobni razlozi ili je riječ o ljudima koji dolaze na sahranu ili trebaju hitnu medicinsku pomoć ili prijevoznicima, oni neće biti podvrgnuti režimu”, kaže Bužančić.

Ipak kad je riječ o turistima iz tih zemalja koji već imaju potvrđene rezervacije u Hrvatskoj, Bužančić poručuje kako moraju biti svjesni da taj aranžman vjerojatno neće biti realiziran, piše Dnevnik.hr.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com