8
2214

Dijamantni pir Anke Zorke i Dinka Zdilara

Dijamantni pir ili 60 godina od stjecanja svetog sakramenta braka, poseban je događaj za cijelu obitelj, a pogotovo za dvoje ljudi koji to dožive. U Glavini Donjoj, u zaseoku Zdilari, dijamantni pir doživjeli su 22.06. Anka Zorka (80) i Dinko Zdilar (81) .Uz osmero unučadi i troje djece (jednu kćer i dva sina) njihovo životno poslanje je ispunjeno, ljubav koju su pružali obitelji još uvijek rađa svoje plodove. Nažalost, zajednička proslava ove velike svečanosti bila je onemogućena zbog pooštrenih mjera oko korona virusa. Naime, Anka se nalazi u staračkom domu u Runovićima, a njen suprug u obiteljskom domu u Glavini Donjoj. Obzirom na mjere, posjet i proslava pira nije bila moguća na zamišljen način.
-Da, teška je bila spoznaja da ne mogu biti sa svojom suprugom i proslaviti 60-u obljetnicu zajedno s ostatkom svoje obitelji. Na žalost supruga je nepokretna u domu i posjete su sada ograničene, no nadam se da će biti prilike da skupa odemo do našeg glavnog stupa kuće, moje Anke i obilježimo ovu obljetnicu, kaže nam Dinko 81. godišnji umirovljeni poznati prosvjetni djelatnik.
U tih 60 godina čulo se dječjeg plača i smijeha vlastite djece i unuka, proživjelo se njihovo školovanje, krvava koljena nakon igrališta, prvi odlasci od kuće, mnogi dolasci, obiteljski ručkovi i molitve. Nama pak preostaje čestitati Anki i Dinku šezdesetu obljetnicu braka i poželjeti im dug život.

 

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com